Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Loopbrug provisorisch gerepareerd

© deelgemeente Feijenoord Over de sporen van de RET en de NS tussen de Brede Hilledijk en de Laan op Zuid ligt al jaren een tijdelijke loopbrug. Veel bewoners maken daar gebruik van om te voet van de Afrikaanderwijk naar de Kop van Zuid te gaan, of omgekeerd.

Begaanbaar
De loopbrug gaat wellicht eind 2006, begin 2007 onder de slopershamer, in verband met de nieuwe invulling van het project Parkstad. Hierover kunt u meer lezen, elders in deze editie van de deelgemeentepagina. Tot dan en in afwachting van de bouw van een nieuwe passerelle, moet de brug begaanbaar blijven. Dit houdt onder andere in dat er een nieuwe antisliplaag moet worden aangebracht.

Dwarslatten
Om wat meer veiligheid te bieden, zijn in september naast de leuningen op de brug dwarslatten aangebracht. In de winter is de loopbrug vaak glad en onbegaanbaar. Nu kan men de hielen tegen de dwarslatten zetten, om zo wat steun te vinden tegen het wegglijden.

Belemmering
Veel bewoners en passanten hebben intussen aangegeven dat de latten juist een belemmering vormen voor mensen met kinderwagens, boodschappenkarretjes en andere zaken op wielen. De latten zijn daarom onlangs verwijderd langs één van de leuningen. Zo ontstaat er meer ruimte voor bovengenoemde groep. De latten aan de andere zijde kunnen naar wens wel door voetgangers gebruikt worden die wat meer behoefte hebben aan steun. Uiteraard zijn dit tijdelijke oplossingen, want de nieuwe passerelle komt er binnen een half jaar.