Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Fatima en Ben trappen Sportboekie af

Woensdag lanceerden kersverse wereldkampioene hockey Fatima Moreira de Melo en voormalig topvoetballer Ben Wijnstekers het Sportboekie. Dit onder groot enthousiasme van ruim 60 kinderen van basisschool De Kleine Wereld.

Werkstuk
Het Sportboekie is een door Rotterdam Sportsupport ontwikkeld werkstuk over Rotterdamse sportverenigingen, waarmee vanaf oktober 2006 op meerdere basisscholen in Rotterdam wordt gewerkt. Het doel van dit werkstuk is om kinderen de andere kant van sportverenigingen te laten ontdekken, door ze bewust te maken hoe een vereniging werkt. Normaal gesproken houden kinderen zich bij sportclubs uitsluitend bezig met het sporten.

Andere aspecten belicht
Het Sportboekie belicht andere aspecten van de vereniging, zoals vrijwilligerswerk, vervoer, hygiëne en financiën. Het boekje sluit aan op het Lekker Fit-programma van Sport en Recreatie, waarmee de Rotterdamse jeugd bewust wordt gemaakt van het belang van gezonde voeding en voldoende beweging. Meer informatie en fotos van de kick-off vindt u op www.rotterdamsportsupport.nl.