Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 18 oktober

BERGEN OP ZOOM, 18 oktober 2006

Twee lichtgewonden bij aanrijding

ROOSENDAAL: Op donderdagmiddag gebeurde er een ongeval aan de Ettenseweg. Een 22-jarige man uit Dorst reed over de Ettenseweg komende uit de richting Breda. De man wilde een inrit inrijden en zag hierbij door laagstaande zon een 43-jarige automobilist uit Stampersgat over het hoofd. Er ontstond een frontale botsing. De man uit Dorst raakte gewond aan het gezicht en de man uit Stampersgat aan zijn nek en arm.

Autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van maandag op dinsdag is aan de Mercuriusstraat West een rode Toyota Scarlet gestolen. De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerde en het voertuig internationaal signaleren.

Meisje bestolen van mobiele telefoon

BERGEN OP ZOOM: Een 14-jarige meisje uit Bergen op Zoom is maandagmiddag bestolen van haar mobiele telefoon. Ze was omstreeks 16.30 uur op de kermis op de Grote Markt. Op een gegeven moment werd haar handtas uit haar handen getrokken. Een groep van ongeveer 15 jongens gooiden over met de tas en gaven hem uiteindelijk weer terug. Toen bleek dat de mobiele telefoon uit de tas was weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

OSSENDRECHT: De politie controleerde op dinsdagavond een 58-jarige man uit Bergen op Zoom op alcoholgebruik aan de Putseweg. Uit een blaastest bleek dat de man gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 380 ug/l. De man is met een bekeuring en een rijverbod van 3 uur naar huis gestuurd.

OSSENDRECHT: Even later werd een 69-jarige man uit Sprundel aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man had gedronken. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 345 ug/l. Na verhoor is de man met een bekeuring en een rijverbod van 3 uur in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagavond een 26-jarige man uit Roosendaal aan voor mishandeling van zijn vriendin. De man zou meerdere keren zijn 18-jarige vriendin uit Roosendaal meerder keren hebben geslagen op gezicht en lichaam. Ook zou hij haar hebben bedreigd. De politie zag de man na de melding van mishandeling lopen het Emile van Loonpark. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. Bij de aanhouding was de man dusdanig agressief dat de politiemensen pepperspray moesten gebruiken.

Jongen kostbaarheden afgedreigd en mishandeld

ROOSENDAAL: Op dinsdagavond is er een 16-jarige jongen uit Roosendaal mishandeld en beroofd aan de Takspui. De jongen reed op een brommer via de Diamantdijk naar de Dijkrand, toen uit de bosjes twee jongens kwamen. Eén van hen trok de jongen van zijn brommer. De andere jongen duwde een mes tegen de buik van de jongen, bedreigde hem verbaal en dreigde hem zijn kostbaarheden af. De buit bestond uit een klein geldbedrag. Toen het slachtoffer wegreed kreeg hij nog enkele klappen. Hij heeft bloeduitstortingen overgehouden aan de mishandelingen. De politie heeft aangifte opgenomen.

Hennepkwekerij aangetroffen na brandje in wasmachine

ROOSENDAAL: De politie trof aan de Maxburgh op woensdagochtend vroeg een hennepkwekerij aan. Nadat de brandweer een brand had geblust die was ontstaan in een wasmachine. Tijdens het blussen was een verdachte, afgescheiden ruimte opgevallen. De politie trof 2 ruimten aan met hierin ruim 500 hennepplanten. De kwekerij met de bijbehorende apparatuur is geruimd en in beslag genomen ter vernietiging. Het energiebedrijf is ingeschakeld en stelde vast dat er sprake was van stroomdiefstal. Hiervan zal aangifte worden opgenomen en de stroommeter is afgekoppeld. De 38-jarige bewoonster van het huis is aangehouden en verhoord. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt tweetal aan voor vernieling auto met bijtend goedje

BOSSCHENHOOFD: De politie heeft woensdag een tweetal verdachten gehoord inzake de vernieling van een auto op 12 september jl. De verdachten, twee 16-jarige inwoners van Bosschenhoofd, worden verdacht van het gooien met een fles met een bijtend middel in de in de richting van autos. Daarbij is één auto beschadigd. Het incident vond plaats nabij een schoolplein op de Pastoor Breugelstraat die avond. Na onderzoek is gebleken dat er in de fles vermoedelijk
kalksteenontstopper heeft gezeten en daarmee is geëxperimenteerd. Een aantal flessen is in de omgeving van de school ontploft. Gelukkig vielen daarbij geen gewonden. Het tweetal zal na het jeugdoverleg met justitie een passende staf worden opgelegd.

Twee verdachten aangehouden voor mishandeling

OUDENBOSCH: De politie hield op dinsdag 17 oktober twee jongens aan voor mishandeling. Ze worden ervan verdacht op 21 september een 14-jarige jongen uit Fijnaart te hebben mishandeld aan de Pagnevaart. De drie zijn bekenden van elkaar. Het slachtoffer hield onder andere een blauw oog en een gekneusde neus over aan de mishandeling. De verdachten, twee 16-jarige jongens uit Fijnaart en Bosschenhoofd. Wat hun straf zal zijn wordt later in overleg met justitie vastgesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg