Politie Gelderland-Zuid

5-tal bekent brandstichting

Nijmegen, 18-10-2006 o Dinsdagnacht omstreeks 01.50 uur werd er een brand gemeld vlakbij een horecagelegenheid aan de Lage Markt. Een getuige had een groepje jongens weg zien rennen richting casino. Politieagenten gingen er onmiddellijk naartoe en zochten in de omgeving naar dit groepje.

Op een parkeerterrein onder de Waalbrug zagen de agenten vijf jongens die voldeden aan het opgegeven signalement. Alle vijf werden aangehouden en verder verhoord op het politiebureau. Het gaat om jongens van 17, 18 en 20 jaar uit Nijmegen en Beuningen.

Er bleek onder een brug een kliko in brand gestoken. Politieagenten en een buurtbewoner hebben met een brandblusser geprobeerd de brand te doven. Dit lukte niet waarna de brandweer die inmiddels ter plaatse was gekomen de bluswerkzaameheden overnam. De kliko brandde geheel af maar het vuur is niet overgeslagen.

De vijf hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. De mogelijkheid wordt bekeken om de jongens over te dragen aan bureau HALT. Namens de horecagelegenheid is aangifte gedaan van brandstichting. (08)