Politie Gelderland-Midden

Twee verdachten aangehouden na winkeldiefstallen Arnhem - Na twee winkeldiefstallen in Arnhem heeft de politie dinsdag twee verdachten aangehouden. Een 29-jarige man uit Ingen liep tegen de lamp toen hij in het winkelcentrum Kronenburg met drie weegschalen aan de haal ging. De man werd door beveiligingspersoneel tegengehouden en aan de politie overgedragen. De Ingenaar moest de buit ter waarde van ruim honderd euro inleveren en kreeg later een dagvaarding mee. De man had de diefstal bekend. Bij hetzelfde winkelcentrum werd even later een 21-jarige Arnhemse aan de politie overgedragen. De vrouw zou bij drie verschillende winkels spullen hebben gestolen. De Arnhemse bekende de diefstallen en is later vrijgelaten. Tegen de Arnhemse is
---

Hervelder (76) omgekomen bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 18-10-2006 17:11:30

Herveld - Een 76-jarige man uit Herveld is woensdagmiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. Het slachtoffer werd even voor drie uur op de kruising van de Verbindingsweg met de Bredestraat op zijn bromfiets aangereden door een vrachtauto. De Hervelder was zwaar gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Bij aankomst in het ziekenhuis bleek de man echter aan zijn verwondingen te zijn bezweken.

De chauffeur van de vrachtauto, een 46-jarige man uit Ede, was bij het ongeval met de schrik vrijgekomen. Het ongeval zou zijn gebeurd toen de Hervelder met zijn bromfiets vanaf de Bredestraat de kruising over wilde steken. Bij het oprijden van de kruising merkte hij kennelijk te laat de Edenaar op, die met zijn vrachtauto vanuit de richting Valburg kwam aanrijden. Beiden hadden vergeefs geprobeerd een aanrijding te voorkomen. De zwaargewonde Hervelder was naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht waar hij bij aankomst overleed. Bij het ongeval was ook de traumahelikopter ingezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053