Gemeente Capelle a/d IJssel

Meer dan 2.000 reacties op de jongerenenquête!

Alle Capelse jongeren van 12 tot 18 jaar hebben in september persoonlijk een brief van wethouder Jeugd, Aart-Jan Moerkerke, gekregen met het verzoek mee te doen aan een jongerenenquête. Met de uitkomsten van deze enquête willen we het opgroeien in Capelle prettiger maken. Van de 5.000 jongeren hebben er meer dan 2.000 de vragenlijst ingevuld. Een fantastisch resultaat. We willen dan ook iedereen die heeft meegedaan hiervoor bedanken! Onder de deelnemers worden 10 prijzen verloot, waaronder i-Pods, PSPs en cadeaubonnen. Als je een prijs hebt gewonnen, krijg je in oktober een brief.

Veel jongeren vroegen zich bij het invullen van de vragenlijst af of het wel echt anoniem was. Ja, de enquête is echt anoniem! Voor het verloten van de prijzen worden de persoonlijke inlogcodes eenmalig gekoppeld aan de bijbehorende adressen. Maar de antwoorden worden absoluut niet gekoppeld aan namen of adressen!

Wij vroegen jongeren die het leuk vinden om de komende tijd mee te denken over plannen van de gemeente, die belangrijk zijn voor jeugd, om hun e-mailadres in te vullen. Ruim 1.000 jongeren hebben dat gedaan, we zijn erg blij met dit aantal. Binnenkort krijgen deze jongeren een e-mail van ons.

Ook hebben veel jongeren in de vrije ruimte aan het eind van de vragenlijst allerlei opmerkingen geplaatst, soms zeer persoonlijk, sommige over speelplaatsen, hangplekken, of ze het een leuke enquête vonden of niet, wanneer de uitkomsten van de enquête bekend zijn, et cetera. Wij proberen zo veel mogelijk rekening te houden met jullie opmerkingen en als dat mogelijk is er iets mee te doen!

Van de uitkomsten van de enquête is begin december een rapport klaar. Daarna zal gekozen worden voor een wijk of buurt om mee te starten. Op de gemeentepagina zullen we in december berichten wat opviel in de enquêteresultaten en wat we ermee gaan doen. Wie meer wil weten, kan contact opnemen met Erica Korenstra, 010-2848495, e.korenstra@capelleaandenijssel.nl.