Ingezonden persbericht- persbericht-

Toasted Media start kort geding tegen de VARA

Amsterdam, 5 oktober 2006

De VARA moet op 18 oktober aanstaande wegens auteursrechtinbreuk voor de rechter in Amsterdam verschijnen. De VARA heeft geluidsfragmenten gebruikt van de website toazted.nl. Het betreft exclusieve interviews met bekende artiesten als Coldplay. De VARA heeft de interviews uitgezonden alsof zij de maker was in het radioprogramma "Claudia d'r op''.

Toasted Media, de eigenaar van de geluidsfragmenten, heeft de VARA onmiddellijk verzocht het zonder haar toestemming uitzenden van haar interviews te beëindigen. De VARA is hiertoe niet bereid. Volgens de VARA zijn de interviews voor iedereen vrij te gebruiken op grond van de voorwaarden van de website. Aangezien de VARA niet aan de verzoeken van Toasted Media voldoet, dient nu een kort geding bij de rechtbank van Amsterdam om verdere inbreuken van de VARA te voorkomen. Frank Helmink, algemeen directeur van Toasted Media: "Het is toch schandalig dat de VARA onze interviews pikt, net doet alsof zij ze heeft gemaakt en vervolgens er niet mee wil stoppen. ''

Over Toasted Media
Toasted Media houdt zich bezig met de exploitatie van www.toazted.nl (evenals de websites toazted.com, toazted.co.uk, toazted.de en toazted.be). Op deze websites biedt Toazted Media de grootste online verzameling audio en video interviews aan met bekende binnenlandse en buitenlandse artiesten.

----
NOOT voor de REDACTIE,