Ingezonden persbericht


Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2006 met bruisende activiteiten en meer dan vijftig primeurs! Publicatiedatum: 06-10-2006

Persbericht,
Utrecht 6 oktober 2006

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is dit jaar uitgebreider en gezelliger dan ooit. De bezoekers kunnen zich verheugen op een recordaantal noviteiten: meer dan vijftig! Maar liefst 164 exposanten presenteren het nieuwste aanbod caravans, kampeerauto's, vouwwagens, (voor)tenten en moderne accessoires. Dit jaar staat de kampeerbeleving centraal. De kampeer- en caravanliefhebbers kunnen in zeven Jaarbeurshallen voelen, zien en beleven hoe heerlijk kamperen is! De beursdata zijn van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 oktober 2006. Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is buiten een Activiteitenterrein ingericht met een speciaal parcours waar de beursbezoekers zelf actief aan de slag kunnen met diverse typen caravan movers, de handige manoeuvreerhulp voor de caravan.

Aangepaste rijstijl
De ANWB organiseert al bijna veertig jaar trainingen voor actieve automobilisten en verzorgt nu op het Activiteitenplein een korte training 'manoeuvreren met de caravan'. Want op pad gaan met de caravan of aanhangwagen vraagt toch echt om een aangepaste rijstijl. Ouders die de beurs bezoeken met kinderen hebben de handen vrij, want terwijl zij oefenen kan de jeugd zich vermaken met leuke activiteiten en spelletjes in het Kinderpaviljoen van Recreatie Centrum Nederland in hal 12.

Campinglife Quiz
Het welbekende en populaire duo van het tv programma Campinglife, Sander Janson en Marit van Bohemen, presenteert dagelijks vier keer per dag in hal 12 de Campinglife quiz. Beursbezoekers met de juiste antwoorden op leuke kampeervragen van de populaire presentatoren winnen leuke prijzen waarmee zij in het kampeerseizoen veel gemak en plezier zullen hebben. De Campinglife Quiz is dagelijks om 11.00 uur, 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur. In het weekeinde ook om 16.30 uur.

KCK Terras
In samenwerking met de ANWB Kampeer & Caravan Kampioen wordt in hal 10 een groots KCK-terras ingericht. Bezoekers kunnen hier doorlopend terecht voor een gezellig kopje koffie en een kennismaking met de redacteuren van dit veelgelezen magazine. Ook kunnen hier door de KCK gekozen 'Trekauto's van het Jaar' in diverse categorieën worden bewonderd.

Dé primeur
Dé primeur van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is de Airstream, de Amerikaanse droomcaravan die op het vaste land van Europa wordt geïntroduceerd in twee versies. Maar er zijn dit jaar veel meer nieuwe ontwikkelingen in caravans, kampeerauto's, (voor)tenten, vouwwagens en accessoires.

ION fiets
In Hal 9 (standnr. A008 en A020) is de introductie van de ION fiets van Sparta. Deze stille en comfortabele tweewieler van krap 25 kg heeft een accu voor trapondersteuning; handig bij tegenwind, steile bruggen en viaducten. De fiets kan worden getest op het nabijgelegen fietsparcours. Afhankelijk van de mate van trapbekrachtiging die wordt ingeschakeld levert een vol batterijpakket een actieradius van 35 tot 70 km. Wanneer de snelheid van de fiets boven het wettelijk toegestane maximum komt schakelt de motor zichzelf uit.

Golfsimulator
Even tussen de caravans en tenten een balletje slaan? Op de golfsimulator van Dethleffs in hal 7 (standnr. C.009 en C.049) kunnen de liefhebbers zich uitleven met leerzame tips en tricks van de bekende golfprofessional Joost Hage.

Meer kamperauto's
Inspelend op de groeiende markt zijn weer meer kampeerauto's te zien. Bijvoorbeeld de moderne, snelle Hymer 'Tuning Van' of de ouderwetse, sfeervolle camper van Tonke. Bij Kip Caravans staat de allereerst Kip Kampeerauto!

Zien en meebeleven
Komt u het zelf maar zien en meebeleven tussen woensdag 18 en dinsdag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. De openingstijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur, op de laatste beursdag tot 17.00 uur. Zie www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht