Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ECODROME ZWOLLE OPENT OP WOENSDAG 18 OKTOBER EXPEDITIE GOUDMIJN

Unieke attractie leert kinderen meer over fonkelende mineralen en zeldzame edelstenen

Zwolle, maandag 9 oktober 2006 - Ecodrome Zwolle heeft er een nieuwe attractie bij. Op woensdag 18 oktober opent de heer P.A.G.M. Pot, wethouder van de Gemeente Zwolle, de indoor attractie Expeditie Goudmijn. In deze aanvulling op de reeds bestaande expedities maken parkbezoekers een tocht door een mijngang. Aan het eind van de gang volgt een grot vol fonkelende mineralen en zeldzame edelstenen.

Ecodrome Zwolle heeft er vanaf de herfstvakantie een nieuwe indoor attractie bij waarin educatie en vermaak samenkomen. De Zwolse wethouder P.A.G.M. Pot opent op woensdagmiddag 18 oktober Expeditie Goudmijn. Kinderen (en volwassenen) maken hierbij een tochtje door een mijngang waarna zij terechtkomen in een grot. Daar staan verlaten mijnkarretjes vol bijzondere edelstenen en mineralen. Met de opening van Expeditie Goudmijn heeft het themapark er opnieuw een expeditietocht bij. Tijdens een bezoek aan Ecodrome Zwolle kunnen bezoekers ook een bezoek brengen aan de Moerasexpeditie, Expeditie IJstijd, Expeditie Tijdreis en Expeditie Dierenwereld. Han Kettenis, vestigingsmanager van Ecodrome Zwolle: "Wij bieden bezoekers van alle leeftijden een spannend avontuur. Door het maken van verschillende expedities beleven zij niet alleen een leuke dag uit maar komen zij ook nog eens van alles te weten over allerlei natuurgerelateerde onderwerpen".

Verhaal achter Expeditie Goudmijn
Achter Expeditie Goudmijn gaat een bijzonder verhaal schuil waardoor de attractie voor kinderen nog spannender wordt. Kettenis: "Lang geleden werkten mijnwerkers lange dagen in een oude Boliviaanse mijnschacht. Het was keihard zwoegen op ruim 4.000 meter hoogte. 's Ochtends - nog voordat de zon opkwam - zetten de arbeiders hun mijnhelm op en draaiden het lichtje aan. Urenlang werkten zij met hun gereedschap in de mijn en waren zij op zoek naar de bergen met goud. Dat goud zou van hen op een dag rijke mannen maken. Tot op de dag van vandaag blijft het een raadsel waarom de mijnwerkers de grot op een dag wel binnen gingen maar nooit meer naar buiten kwamen. In Expeditie Goudmijn ontdekken bezoekers welke fonkelende ontdekkingen de mijnwerkers deden voordat zij op mysterieuze wijze verdwenen".
---Ingezonden persbericht