Gemeente Maassluis

Open middag 18 oktober op de Watervlo

Op woensdagmiddag 18 oktober is van 13.00 tot 16.00 uur het schip van de stichting Reinwater te bezichtigen. De boot met de naam "Watervlo" ligt afgemeerd aan de Burgemeester de Jonghkade in Maassluis. Iedereen is welkom.

Het schip ligt er op uitnodiging van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie. De drie Waterweggemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam werken samen op het gebied van natuur en milieu educatie (nme). Alledrie de gemeenten beschikken over eigen zelfstandige centra voor nme. Maar om wat grotere projecten op te kunnen zetten is enkele jaren geleden een bestuurlijke samenwerkingsovereenkomst gesloten, het REON (Regionaal Educatie Overleg Waterweg Noord). Doel van het REON is door samenwerking dingen van de grond te krijgen waar de individuele centra te klein voor zijn. De voordelen daarvan zijn de mogelijkheden tot uitwisseling van kennis en materiaal, taakverdeling van werkzaamheden en ook de mogelijkheid om extern subsidie te verkrijgen. Daardoor is het nu gelukt de "Watervlo" van de Stichting Reinwater naar de Waterweggemeenten te krijgen. De

Stichting Schiedam, Vlaardingen Maassluis en omstreken heeft hiervoor een subsidie beschikbaar gesteld. Vijftien groepen 4 van de Maassluise basisscholen bezoeken in de week van 16 t/m 20 oktober de "Watervlo" voor een les. In Schiedam is het schip al geweest en in week 41 ligt het schip aan een Vlaardingse kade. Aan boord van de "Watervlo" is een educatief en interactief programma over, uiteraard, water te beleven.

Woensdagmiddag 18 oktober is iedereen in Maassluis welkom aan boord. Er is genoeg te beleven voor jong en voor oud. Alle aspecten van water komen aan bod, Neptunus is daarom aanwezig en door op ontdekking te gaan komen bezoekers van alles te weten over waterkringlopen, het riool, water uit de kraan, rivieren, stuwen en dammen, strand, zeeleven en noem maar op.... Maar dat leren bezoekers niet gewoon door te lezen, nee je maakt het allemaal mee! De boot van Reinwater is een varende interactieve tentoonstelling die geschikt is voor alle leeftijden. De toegang is gratis.