PERSBERICHT
10 oktober 2006

Uitnodiging:

Opening WetenWeek: verpulver een auto met je handen Onwaarschijnlijke stunt tijdens opening 21 te editie WetenWeek
---
Kan een kind een auto verpulveren met de blote hand? Het antwoord op die vraag wordt gegeven tijdens de opening van de WetenWeek op woensdag 18 oktober 2006 in science center NEMO te Amsterdam. Bart Meijer, presentator van o.a. Breaking News en Het Klokhuis, leidt het openingsexperiment.
WetenWeek 2006: alles weten over energie
Het openingsexperiment start op 18 oktober om 15:00 uur in het kader van het thema van de 21 te editie
---
van de WetenWeek: Gebruik je energie! Van 18 tot en met 25 oktober 2006 verkennen kinderen en volwassenen de fascinerende wereld van wetenschap en techniek tijdens de WetenWeek, hét jaarlijkse landelijke wetenschaps en techniekfestival. Dan openen zo'n 150 (onderzoeks)instellingen deuren die de rest van het jaar gesloten zijn. Bezoekers komen tijdens de WetenWeek spelenderwijs in aanraking met allerlei wetenschaps en techniekgebieden en de invloed die deze uitoefenen op de samenleving. Ze kunnen (veelal gratis) deelnemen aan onder meer experimenten, demonstraties, rondleidingen, games en nog veel meer.
Verwondering tijdens Wetenschapscafé in Den Haag
Ook in het kader van de WetenWeek dit jaar : het Wetenschapscafé op 19 oktober in Den Haag. Daar discussiëren vier energiedeskundigen met elkaar en het publiek over het belangrijkst e vraagstuk van de eeuw: waar halen we in de toekomst onze energie vandaan? Ze doen dat onder leiding van Pieter van der Wielen, presentator van onder meer Hoe?Zo! Radio. U kunt het Wetenschapscafé bezoeken. Opgave vooraf is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op www.wetenweek.nl. Let op: vol is vol. Tijdens het Wetenschapscafé wordt het boek Verwondering. Wetenschap in Nederland gepresenteerd. Verwondering gaat over de opmerkelijkste, spannendste, leukste en briljantste onderzoeksprojecten van het afgelopen jaar. Het boek bevat een aantrekkelijke greep uit behaalde onderzoeksresultaten op alle mogelijke terreinen in diverse wetenschapsdisciplines. Het boek is een gezamenlijke uitgave van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en uitgeverij Boom .Tijdens het Wetenschapscafé kost het boek 24,90 (in plaats van 29.90) .

Einde persbericht ­


Noot voor de redactie (