Ingezonden persbericht


Lezing Marjoleine de Vos Over verwondering, kunst en religie in Rotterdam

Ik wist niet dat het zó begon.....Over verwondering, kunst en religie

Marjoleine de Vos (1957) is redacteur kunst bij NRC Handelsblad. Ze schrijft over kunst, literatuur en koken, en heeft een tweewekelijkse column op de opiniepagina. In deze columns brengt zij op eigentijdse, persoonlijke en aansprekende wijze levensbeschouwing en cultuur (literatuur) met elkaar in verbinding.

Marjoleine de Vos is neerlandica, dichteres, essayiste en critica. Deze avond zal zij zich buigen over het verband tussen kunst en religie. Tenslotte zijn het niet de minste kunstwerken die juist door het verband met religie zijn ontstaan (Sixtijnse kapel). Er komen vragen aan de orde als: Wat verheldert het religie om over kunst te beginnen en andersom? Is de kunst als uiting van de hoogste menselijke scheppingsdrang genoeg? Moet de mogelijkheid tot transcendentie in of juist buiten onszelf gezocht worden? Beeldend kunstenaar Hendriekje van Houweninge zal deze avond exposeren met haar schilderingen van Madonna's in eigentijdse gewaden.

Arminiuslezing: Verwondering, kunst en religie

door Marjoleine de Vos

Woensdag 18 oktober

Locatie: Arminius, museumpark 3, Rotterdam

Aanvang: 20.00 uur

Entree: 6 Euro

Meer info www.arminius.nu

Voor high resolution fotomateriaal kunt u terecht bij publiciteit@arminius.nu bereikbaar op 010-4363800. Bij voorbaat dank.