Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 202

datum: 12 oktober 2006

'Op 1 lijn': buurtkunstproject in het Soesterkwartier

Op woensdag 18 oktober a.s. gaat het buurtkunstproject Op 1 lijn in het Soesterkwartier van start. Gemeente Amersfoort heeft Stichting Welzijn Amersfoort de opdracht gegeven om een buurtkunstproject in hotspot Soesterkwartier te starten. Een wijk die er mooi en netjes uitziet, geeft een veiliger gevoel. Bovendien heeft de gemeente de ervaring met de Meridiaantunnel dat iets wat gemaakt is door mensen uit de eigen wijk minder snel vernield wordt. En door samen kunst voor de wijk te maken, brengen we jong en oud meer op één lijn. Eind november worden de gemaakte kunstwerken langs buslijn 1 in het Soesterkwartier geëxposeerd. In de bushokjes, op hekwerken en muren, etc. Het is de bedoeling dat de kunstwerken voor langere tijd in het Soesterkwartier zullen hangen.

Wie en wat?

Onder leiding van twee fotografen, een kunstschilder, dichter en een journalist gaan kinderen van de drie basisscholen uit het Soesterkwartier, jongeren uit de Reset, scholieren van het Prismacollege en 'oudere' wijkbewoners de komende weken met elkaar fotograferen, schrijven, schilderen, etc.. Scholieren van het Prismacollege maken het tentoonstellingsmateriaal. En een groepje kinderen van de verschillende basisscholen vormt het kinderpersbureau en informeert de rest van de wijk en stad over het project via een nieuwsbrief en www.op1lijn.com. Eind november is het resultaat langs buslijn 1 te bewonderen.

Informatie: Tianne van Woudenberg, telefoon 033 469 43 51, e-mail t.vanwoudenberg@amersfoort.nl of Jolande Koelewijn, opbouwwerker Welzijn Amersfoort, telefoon 033 475 56 64 of e-mail j.koelewijn@welzijnamersfoort.nl

U bent van harte welkom bij persconferentie van het kinderpersbureau en de lancering door wijkwethouder Van Daalen van de website www.op1lijn.com.

Datum: 18 oktober 2006
Aanvang: 11.45 uur
Plaats: Basisschool De Kubus


---- --