LLiNK

P E R S B E R I C H T

DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 18 oktober 2006
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentatoren Dieuwertje Blok en Francisco van Jole en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---
Adoptie - Naar aanleiding van het circus rond Madonna's adoptiekind uit Malawi, komt Prof. Dr. René Hoksbergen in de studio praten over het verschijnsel adoptie. Hoksbergen schreef de bestseller 'Adoptie van kinderen uit verre landen', dé handleiding voor toekomstige ouders die willen adopteren. Hij was bijzonder hoogleraar adoptie aan de Universiteit Utrecht en geeft nog steeds cursussen, verzorgt symposia en begeleidt gezinnen die met adoptie te maken hebben.

De stand van de wetenschap - Vandaag een debat over de stand van zaken in de Nederlandse wetenschap met Peter Nijkamp van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en Joeri van den Steenhoven van Kennisland. Bepaalde knelpunten in ons kennissysteem moeten worden aangepakt als we Europees koploper op het gebied van wetenschappelijk onderzoek willen zijn.

Verwondering in de wetenschap - Nog meer wetenschap bij de bespreking van het boek 'Verwondering', over de meest opmerkelijke en leukste wetenschappelijke onderzoeken van het afgelopen jaar. Nederlandse wetenschappers uit verschillende vakgebieden komen in de studio langs. Wat is hun drijfveer? Praktisch nut, angst, nieuwsgierigheid of noodzaak? Of toch de verwondering?

Wanneer wij samen zijn - Schrijfster Karin Amatmoekrim praat over haar nieuwste boek 'Wanneer wij samen zijn'. Twee geliefden vluchten voor door de maatschappij opgelegde verplichtingen. Het blijkt dat de leden van de drie generaties van een Javaanse familie in Suriname en Nederland van niets in de wereld zeker zijn behalve elkaar.

Vaste onderdelen

Buitenlandse correspondenten - De Poolse journaliste Malgorzata Bos-Karczewska komt praten over LLiNKe thema's in de actualiteit. We zijn benieuwd hoe er deze week weer vanuit de verschillende landen naar Nederland wordt gekeken.

Kees Moeliker - Huisbioloog Kees Moeliker komt regelmatig langs in Desmet Live om te praten over onwaarschijnlijke onderzoeken en weetjes en wonderen uit de wereld van de natuur en wetenschap. Zo besprak hij eerder de strijd om de Floresmens, het onderzoek naar de gefrituurde Mars-reep en het fenomeen 'De Kapsalon'.

Live-muziek - Djurre de Haan, alias Awkward I, speelt zijn schitterende en inventieve liedjes het liefst alleen. De Groningse singer/songwriter haalt zijn inspiratie onder andere uit de muziek van Elliott Smith, Daniel Johnston en Blonde Redhead.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT