Ingezonden persbericht


Persbericht

FUTUR Toekomstlezing: Mark Rutte bij Campus Den Haag

Toekomstlezing

In de succesvolle reeks FUTUR Toekomstlezingen is het 18 oktober de beurt aan lijsttrekker Mark Rutte van de VVD. Zijn lezing zal in het teken staan van klimaat- en energiebeleid. Kunnen economische groei en duurzaamheid samengaan? Is groen voorbehouden aan linkse partijen of is de VVD ook een milieupartij?

FUTUR, het landelijk netwerk van jonge ambtenaren, organiseert regelmatig Toekomstlezingen. Daarbij wordt een politicus (meestal een lijsttrekker of fractievoorzitter) gevraagd zijn of haar mening te geven over de toekomst van Nederland. Uiteraard vragen we ook in te gaan op de positie van de jonge ambtenaar. Op 30 september jl. verzorgde Femke Halsema een lezing genaamd 'De Eeuw van mijn Kleinkinderen'. In 2005 gaven Wouter Bos ('De Burger Bestaat Niet') en Jan-Peter Balkenende ('de Eeuw van mijn Dochter') hun visie al op de toekomst van Nederland.

Programma
De lezing vindt plaats in de collegezaal van Campus Den Haag (Lange Houtstraat 5), vlakbij het Plein in het centrum van Den Haag. De zaal bevindt zich op de 4e verdieping en is alleen per lift bereikbaar. Vanaf 16.30 uur is de inloop en om 17.00 uur zal het programma van start gaan:

17.00 - 17.05 Opening en aandacht voor Verkiezing van Jonge Ambtenaar 17.05 - 17.10 Introductie Campus Den Haag door gastheer Tonco Modderman 17.10 - 17.30 Toekomstlezing Mark Rutte
17.30 - 18.00 Discussie met de zaal
18.00 - Einde Lezing (FUTUR-borrel in Plein Negentien)

'Verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2006'
FUTUR is met ingang van 30 augustus gestart met haar campagne voor de 'Verkiezing van Jonge Ambtenaar van het Jaar 2006'. Dit jaar wordt de verkiezing voor de vijfde keer door FUTUR georganiseerd. We zijn inmiddels druk bezig met alle voorbereidingen en het samenstellen van het programma. In ieder geval staat vast dat de winnaar van de verkiezing bekend wordt gemaakt in Den Haag op 25 januari 2007.

Pers
GeĂŻnteresseerde pers vragen wij van te voren contact met ons op te nemen via een email aan info@futur.nl o.v.v. 'Pers'. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

FUTUR is het landelijke netwerk voor jonge ambtenaren bij Rijk, provincies, gemeenten en Hogere Colleges van Staat. Wij bieden jonge ambtenaren activiteiten aan om met elkaar in contact te komen, ervaringen uit te wisselen en een brug te slaan tussen overheidslagen, van beleid tot uitvoering. Dat varieert van masterclasses over de werking van het openbaar bestuur, toekomstlezingen door politici, een jaarlijkse studiereis over de Europese Unie tot debatten over maatschappelijke thema's.

Stichting FUTUR, Postbus 10213, 2500 EK Den Haag, www.futur.nl ; info@futur.nl