AEGON

AEGON en Seguros Argos ronden acquisitie af en richten samen joint venture op

Den Haag, 18 oktober 2006

AEGON heeft de acquisitie van een belang van 49% in de Mexicaanse levensverzekeringsmaatschappij Seguros Argos afgerond. Seguros Argos is gespecialiseerd in de verkoop van individuele levensverzekeringen aan werknemers via hun werkplek. Gemeten naar marktaandeel op de individuele levenmarkt is Seguros Argos de zevende levensverzekeringsmaatschappij van Mexico.

AEGON en Seguros Argos hebben verder een overeenkomst gesloten om samen een pensioenbeheerbedrijf op te zetten, dat gaat werken onder de naam Afore Argos. AEGON zal hierin een belang krijgen van 49%. De Mexicaanse pensioentoezichthouder CONSAR heeft toestemming gegeven voor deze joint venture.

"We zijn blij dat we AEGON's expertise op het gebied van innovatieve levensverzekerings- en pensioenproducten kunnen combineren met de goede reputatie van Seguros Argos. Op deze manier kunnen we de mogelijkheden op de Mexicaanse markt maximaal benutten", aldus Donald J. Shepard, voorzitter van de Raad van Bestuur van AEGON. Luis Huerta Rosas, CEO van Argos, zegt: "Wij denken dat het heel goed is dat we nu ook pensioenbeheerdiensten kunnen gaan aanbieden, zowel voor bestaande polishouders van Seguros Argos als voor die vele werknemers in Mexico die een kwalitatief hoogwaardig en efficient pensioenbeheerbedrijf zoeken."

Tot AEGON's bestaande activiteiten in Mexico behoort AEGON Direct Marketing Services. Dit bedrijf biedt samen met verzekeringsmaatschappijen, banken en andere financiële instellingen direct marketing diensten aan. Daarnaast is Transamerica Reinsurance actief op de levensherverzekeringsmarkt van Mexico.

Argos is in 2002 opgericht door het management, dat veel ervaring heeft op de Mexicaanse verzekeringsmarkt. Eind 2005 had Argos meer dan 420.000 polissen afgesloten, terwijl het premie-inkomen 1.266 miljoen pesos (EUR 86,6 miljoen) bedroeg.

Over AEGON
AEGON is een van de grootste levens- en pensioenverzekeraars ter wereld en een belangrijke aanbieder van beleggingsproducten. We stimuleren onze lokale vestigingen hun producten en diensten zo te ontwikkelen dat deze optimaal aansluiten bij de wensen van onze klanten, waarbij ze gebruik maken van de meest geschikte distributiekanalen. We zijn er trots op dat we deze lokale aanpak kunnen combineren met de kracht van onze groeiende wereldwijde organisatie.

AEGON's hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Wereldwijd heeft AEGON ongeveer 27.000 medewerkers in dienst. De drie grootste markten van AEGON zijn de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is de Groep actief in een aantal andere landen, waaronder Canada, China, Hongarije, Polen, Slowakije, Spanje, Taiwan en Tsjechië.

Respect, kwaliteit, transparantie en vertrouwen vormen de kernwaarden van AEGON. AEGON streeft er voortdurend naar om de verwachtingen van klanten, aandeelhouders, werknemers en zakenpartners waar te maken. We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve ideeën en we streven ernaar de beste in onze bedrijfstak te zijn.

Over Seguros Argos
Seguros Argos is opgericht in 2002. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mexico City, Mexico. De onderneming is snel gegroeid en is op dit moment een van de toonaangevende levensverzekeringsmaatschappijen van Mexico. Argos is gespecialiseerd in de verkoop van individuele levensverzekeringen aan werknemers via hun werkplek. Argos verkoopt tevens collectieve levensverzekeringscontracten en spaarproducten. De onderneming, waar meer dan honderd mensen werken, is vertegenwoordigd in alle Mexicaanse provincies. Seguros Argos is uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde, gespecialiseerde ondernemingen op de Mexicaanse markt. De onderneming heeft een unieke aanpak om te voorzien in de behoeften van werknemers met een midden of laag inkomen, die is gebaseerd op innovatieve en op maat gemaakte programma's. Via deze aanpak heeft Seguros Argos er voor gezorgd dat individuele producten beschikbaar zijn gekomen voor een groot aantal mensen in Mexico die anders geen toegang zouden hebben gehad tot verzekeringsproducten.


----------

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations

Den Haag
Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media + 31 70 344 83 44
e-mail

Dit persbericht is een vertaling van het officiële Engelstalige persbericht, dat u elders op deze site kunt vinden.