Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 18 oktober

Fryslân, 18-10-2006 o Politieberichten van dinsdag 17 oktober 07.00 uur tot woensdag 18 oktober 07.00 uur

Heerenveen: politie zoekt getuigen van vijf inbraken
De politie is opzoek naar getuigen van vijf inbraken in woningen in en rondom het centrum van Heerenveen. Tussen zaterdag 30 september en dinsdag 10 oktober werd ingebroken in woningen aan de Europalaan, Pleinweg, Bonairestraat, Lark en de Alma Tademaweg. De inbraken werden allemaal s avond gepleegd. Hierbij werden onder andere sieraden, een laptop en geld weggenomen. Opvallend detail is dat in alle gevallen werd ingebroken in woningen die waren voorzien van een schotelantenne. Extra surveillance en een uitgebreid buurtonderzoek hebben tot nu toe nog niks opgeleverd. Vandaar dat getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

Oosterwolde: inbraak in kantine
De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een kantine van een sportvereniging aan het Jardingapad. Tussen maandagavond en dinsdagochtend kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de kantine werden een magnetron en oven weggenomen. Namens de sportvereniging deed een 59-jarige inwoner van Oosterwolde aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Opeinde Waldwei: gewonde door kettingbotsing
De politie heeft dinsdagochtend geassisteerd bij een kettingbotsing op de Waldwei, waarbij zes autos betrokken waren. Een 25-jarige automobilist uit Drachten zag vermoedelijk te laat dat autos voor hem stilstonden in verband met filevorming. Hij probeerde nog krachtig te remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de auto van een 52-jarige inwoner van Paterswolde. Door de klap raakte hij nog vier andere autos. De bestuurder uit Drachten liep letsel op zijn vinger en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De overige bestuurders en inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Leeuwarden: politie houdt inbreker aan op heterdaad
De politie heeft dinsdagmiddag een 44-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak. De man had ingebroken in een woning aan de Achlumerstraat. Hij was hierbij overlopen door een van de bewoners. De verdachte verliet snel de woning en ging op de vlucht. Na een korte zoekslag kon de politie de Leeuwarder in een tuin van een woning in Engelumerstraat aanhouden. Hij was nog in het bezit van een rugzak met daarin goederen die hij had buit gemaakt bij de inbraak. De man is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: automobilist gewond door aanrijding
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Pallasweg, waarbij een 43-jarige automobilist uit Leeuwarden gewond raakte. Een 35-jarige automobilist uit Oekraïne verleende vermoedelijk op de kruising van de Castorweg met de Pallasweg geen voorrang aan de automobilist uit Leeuwarden. De bestuurder uit Oekraïne probeerde door krachtig remmen nog een aanrijding te voorkomen, maar dat lukte hem niet meer. De brandweer heeft de bestuurder uit Leeuwarden uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is met letsel aan zijn bekken en ribben per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De automobilist uit Oekraïne kwam met de schrik vrij. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Drachten: twee winkeldieven aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag op het Ureterpvallaat twee jongens van 16 en 18 jaar uit Drachten aangehouden op verdenking van
winkeldiefstallen. Een getuige was de jongens gevolgd omdat hij had gezien dat ze bij een winkel in het centrum van Drachten goederen hadden weggenomen. De getuige waarschuwde de politie die de jongens uiteindelijk op de het Ureterpvallaat staande hield. Ze bleken in het bezit te zijn van twee tassen met daarin grote een hoeveelheid goederen. De jongens werden aangehouden omdat er een vermoeden bestond dat deze goederen van diefstal afkomstig waren. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de goederen.

Leeuwarden: brand in woning
De politie heeft dinsdagavond de brandweer van Leeuwarden geassisteerd bij een brand op de bovenverdieping van een woning aan de Oenemastate. De brand is vermoedelijk ontstaan door een sigaret die niet goed is uitgemaakt. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de bovenverdieping veel rook- en waterschade opliep.