Ingezonden persbericht- persbericht-

Toasted Media en VARA schikken kort geding

Amsterdam, 18 oktober 2006

Toasted Media en VARA hebben de rechtszaak over het gebruik van fragmenten van interviews met Coldplay, Racoon en Muse, afkomstig van de website www.toazted.nl http://www.toazted.nl/> , geschikt. Het kort geding van vandaag, woensdag 18 oktober, dat Toasted Media aanhangig had gemaakt tegen VARA gaat daarom niet door.

Onderdeel van de schikking is dat VARA in haar radioprogramma "Claudia d'r op", waar de fragmenten van de interviews ten onrechte zijn gebruikt, alsnog vermeldt dat deze afkomstig zijn van de website www.toazted.nl http://www.toazted.nl/> van Toasted Media. Dit gebeurt vandaag tussen 12:00 en 14:00 uur op 3FM.

Algemeen directeur Frank Helmink van Toasted Media is blij met de schikking: "Het belangrijkste voor ons is dat niet iedereen zomaar gebruik kan maken van onze content. Dat wordt hierdoor bekrachtigd.'

-

Over Toasted Media

Toasted Media houdt zich bezig met de exploitatie van www.toazted.nl http://www.toazted.nl/> (evenals de websites toazted.com, toazted.co.uk, toazted.de en toazted.be). Op deze websites biedt Toasted Media de grootste online verzameling audio en video interviews aan met bekende binnenlandse en buitenlandse artiesten.

NOOT voor de REDACTIE,