Politie Gelderland-Zuid

Verdachten van vier overvallen aangehouden

Tiel, 18-10-2006 o De politie heeft vorige en deze week drie mannen aangehouden, die worden verdacht van het plegen van vier overvallen in Tiel. De verdachten zijn 25, 30 en 45 jaar oud en afkomstig uit Tiel.

In juni zijn twee diefstallen met geweld gepleegd op personen die bij pinautomaten geld hadden opgenomen. Het betrof een beroving op 25 en 26 juni aan het Hoogeinde, waarbij geld werd geëist door bedreiging met een steekvoorwerp. Daarnaast vonden er twee overvallen plaats op een snackbar en benzinestation. Op 20 juni werd een medewerker van een benzinestation aan de Havendijk overvallen. Een medewerkster van een eetgelegenheid aan de Kamperfoelie werd 7 juni overvallen, door haar optreden ging de overvaller er zonder buit vandoor. In deze zaken werd met een vuurwapen gedreigd door de dader(s).

Berovingen bekend
De recherche heeft de afgelopen maanden deze overvallen onderzocht en daarvoor meerdere personen gesproken als getuigen. Vorige week is de 30-jarige verdachte aangehouden en verhoord. Deze verdachte heeft de beide
berovingen bij pinautomaten en de overval op het benzinestation bekend. Hij
is inmiddels door Justitie in bewaring gesteld. Afgelopen maandag en dinsdag
zijn twee mededaders aangehouden. Op dit moment worden beiden verhoord over hun aandeel. (01)