Aladdin: Google Code Search mogelijk gevaar voor software ontwikkelaars

IJsselstein, 18 oktober 2006 - Aladdin kondigt aan dat HASP, haar oplossing voor software Digital Rights Management (DRM), ontwikkelaars ook beschermt tegen kwaadwillenden die met Google Code Search naar zwakke plekken in software zoeken en informatie over wachtwoorden en intellectueel eigendom willen verkrijgen.


Volgens Aladdin biedt Google Code Search veel gemak, maar kan het een bedreiging zijn. Voor ontwikkelaars zou het een stimulans kunnen zijn om hun sofware nog beter te beschermen. Met de Envelope, een encryptiefunctionaliteit binnen HASP, kunnen ontwikkelaars hun applicaties met een paar muisklikken versleutelen. Daarnaast worden specifieke leverancierscodes onzichtbaar gemaakt voor derden en is debugging en reverse-engineering niet mogelijk. Omdat de HASP Envelope geen veranderingen aan de broncode vereist, is het immuun voor hackers die tools als Google Code Search gebruiken voor het zoeken naar kwetsbare code.

"HASP blijft een stabiele bescherming voor software, ondanks de introductie van tools die het eenvoudiger maken om de softwarebeveiliging te kraken zoals Google Code Search", vertelt Avi Barir, vice president Software Digital Rights Management bij Aladdin. "We leveren hiermee een waardevolle oplossing waar softwareontwikkelaars op kunnen vertrouwen, ook als er nieuwe technieken en tools op de markt komen voor het opsporen van zwakke plekken in hun software."

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Isra?l), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.Aladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.