Ingezonden persbericht


Emerson Network Power ontvangt Frost and Sullivan Award voor strategisch leiderschap op het gebied van stroomvoorziening

Helmond, 18 oktober 2006 - Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR), heeft de 'Power Supplies Competitive Strategic Leadership' award gewonnen. De prijs is uitgereikt tijdens de Frost and Sullivan 2006 Product Innovation Awards in Londen. De organisatie ontvangt de award vanwege de succesvolle bedrijfsstrategie waarmee ze het merk Emerson Network Power heeft weten te positioneren in de concurrerende markt van stroomvoorzieningsindustrieën. Frost and Sullivan reikt de prijs elk jaar uit aan bedrijven die zich duidelijk positief op verschillende vlakken onderscheiden, zoals research & development, innovatie, toegang tot nieuwe markten en klantenservice.

Emerson Network Power is in 2006 door Frost and Sullivan gekozen tot organisatie met de beste 'Power Supplies Competitive Strategy'. De erkenning van Frost and Sullivan benadrukt dat de organisatie in staat is om op Europees niveau succesvolle innovatieve bedrijfsstrategieën te ontwikkelen. Zo positioneert het bedrijf zichzelf in de competitieve markt van AC Power Systems. De award getuigt tevens van de goede allround kennis en kwaliteit van Emerson Network Power. Daarnaast bewijst de onderscheiding dat research & development, een uitstekende productkwaliteit, professionele en tijdige dienstverlening en proactieve verkoop- en marketingactiviteiten aanzienlijk bijdragen aan de effectieve en duidelijke positionering op Europees niveau.

"De internationale concurrentie kan alleen verslagen worden als het gehele bedrijf hetzelfde doel voor ogen heeft. Dit is wat zich bij Emerson Network Power elke dag weer afspeelt. De synergie tussen de verschillende expertisegebieden van onze klanten stelt ons in staat om oplossingen op maat te leveren. Daarom is Emerson Network Power expert op het gebied van bedrijfscontinuïteit", zegt Kevin Brady, Vice-President Sales EMEA van Emerson Network Power. "Uit de Frost and Sullivan award spreekt waardering voor onze bedrijfsvoering. Dit moedigt ons aan om de ingeslagen weg te blijven volgen."

Over Emerson Network PowerTM
Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR), loopt wereldwijd voorop in het realiseren van Business-Critical ContinuityTM. Het bedrijf is een betrouwbare bron voor op maat gesneden, flexibele en uiterst betrouwbare oplossingen die bedrijfskritische technologische infrastructuren van klanten ondersteunen en beschermen. Met de ondersteuning van de grootste global services-organisatie in de markt biedt Emerson Network Power een complete reeks innovatieve oplossingen voor energiebeheer, precisiekoeling en connectiviteit. Het richt zich daarbij op gebruikers van computer-, communicatie-, gezondheidszorg- en industriële systemen. Belangrijke merken binnen het portfolio van Emerson Network Power zijn Liebert, ASCO, Astec en Lorain. Kijk voor meer informatie over Emerson Network Power EMEA op www.eu.emersonnetworkpower.com.

Over EmersonTM
Emerson (NYSE: EMR) heeft zijn hoofdkantoor in St. Louis (Missouri, VS) en telt wereldwijd meer dan 100.000 medewerkers. Het bedrijf loopt voorop in het samenbrengen van technologie en engineering. Dit leidt tot innovatieve oplossingen op het gebied van netwerkvoeding, procesmanagement, industriële automatisering, klimaattechnologieën en appliances en tools. Emerson is met een omzet van 17,3 miljard dollar in 2005 opgenomen in de Fortune 500-lijst en is uitgeroepen tot de tweede 'Most Admired Company' op het gebied van elektromechanica.