Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe analysemodule Easy Order® gebaseerd op Business Intelligence software van QlikTech

Hoofddorp, 18 oktober 2006 - e-Buzz, één van de grootste ontwikkelaars van software voor e-commerce systemen in Europa heeft zijn dienstenpakket voor Easy Order® klanten uitgebreid met een analysemodule. Deze module is gebaseerd op QlikView, de Business Intelligence software van QlikTech. Met de analysemodule kunnen klanten hun database op een uiterst gebruiksvriendelijke manier nader analyseren op basis van een groot aantal gedefinieerde rapportages. De analyses kunnen, in tegenstelling tot de standaard rapportages van de module Rapportages van Easy Order®, realtime worden geraadpleegd. Met het extra abonnement naast de ASP-service op Easy Order® krijgen de klanten nu een service waarmee ze hun verkoopdata met een aantal drukken op de knop nader kunnen analyseren. De rapportages zorgen voor een nog betere benutting van de commerciële mogelijkheden van de standaardsoftware van Easy Order®. Naast klantgedrag registreert de applicatie ook alle gedragingen van de individuele bestelpunten waardoor er een schat aan informatie wordt opgebouwd. Ook worden gegevens ontsloten over onderlinge relaties in inkoop- en aankoopgedrag.

Keuze voor QlikView van QlikTech
De analysemodule moet ingezet kunnen worden als ASP-service. Daarnaast moet het relatief weinig capaciteit van de hardware vragen en moet het te standaardiseren rapporten kunnen opleveren. QlikView voldoet aan alle genoemde voorwaarden. Met name de snelheid en het ontbreken van vooraf te definiëren kubussen hebben de doorslag gegeven bij de keuze voor QlikView dat ervoor zorgt dat de analysemodule van Easy Order® snel, uiterst gebruiksvriendelijk en relatief eenvoudig te gebruiken is.

Rogier Verheij, directeur van QlikTech: "Door onze samenwerking met e-Buzz kunnen wij Easy Order® klanten tegen een zeer acceptabel tarief de mogelijkheid bieden om hun verkoopdata snel naar verschillende gezichtspunten te analyseren. Aantrekkelijk voor de klant is ook, dat deze hierdoor eenvoudig ervaring kan opdoen met ons product en kan doorgroeien naar een eigen licentiemodel ten behoeve van overig analysewerk".

Rian Faay, directeur van e-Buzz: "Een groot aantal van onze klanten synchroniseert alle verkooporders in de bedrijfssoftware in de Easy Order® bestelomgeving. Dat biedt grote voordelen. Ook klanten die niet via Easy Order® bestellen kunnen dan op de bestelsite de status van hun bestellingen volgen, rapportages uitdraaien enz. En met de analysemodule op basis van QlikView worden de mogelijkheden voor onze klanten nog verder uitgebreid."

Voorbeelden mogelijkheden van de nieuwe analysemodule zijn:
* Dashboard met dagelijks inzicht in het gebruik van webshops.
* Inzicht in verkopen in het algemeen, voor een productgroep of een product in een periode ten opzichte van voorgaande periodes.
* Inzicht in de top100-producten van een klant in een bepaalde periode ten opzichte van de top100 in een andere periode.
* Analyse van de slecht verkopende producten bij winkeldochters in een periode, eventueel ten opzichte van de voorgaande periode.
* Inzicht in het bestelgedrag van een klant in een periode ten opzichte van een of meerdere voorgaande periodes.

Over QlikTech
QlikTech is 's werelds snelst groeiende Business Intelligence-softwarebedrijf. QlikView, het vlaggenschip van QlikTech, maakt het zeer eenvoudig om verfijnde analyses te implementeren, te gebruiken en te onderhouden. Met de gepatenteerde technologie van QlikTech zijn reusachtige dataverzamelingen direct in het interne geheugen te manipuleren. Dit kan al op relatief simpele hardware, wat een betaalbare, brede implementatie van uiterst geavanceerde analytische applicaties binnen slechts twee tot drie weken mogelijk maakt. QlikView is voor eindgebruikers eenvoudig te leren en te gebruiken.

QlikTech heeft 4.393 klanten in 62 landen, verspreid over de hele wereld; elke werkdag komen er gemiddeld 10 klanten bij. Het bedrijf is opgericht in Zweden en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland (Hoofddorp) en Scandinavië. QlikTech werkt wereldwijd met meer dan 500 partners. Tot de klanten van QlikTech Nederland behoren onder meer: ADP, Panasonic, ThiemeMeulenhoff, Wegter Services en Schenker BV.

Voor meer informatie: www.qliktech.nl.

Over e-Buzz

e-Buzz bv is opgericht in 1989 en ontwikkelt standaardsoftware voor de uitwisseling van transactieberichten via het internet. De webshopapplicatie Easy Order® wordt ingezet bij bedrijfsmatige klanten met eigen assortiment, prijzen en condities (B2B versie van Easy Order®), en voor prospects èn consumenten (B2C versie van Easy Order® B2C). Meer dan negentig procent van de ruim 500 Easy Order®-klanten zet het internet bestelsysteem in op basis van ASP. Het hoofdkantoor van e-Buzz is gevestigd te Hoofddorp. e-Buzz heeft ook een vestiging in de UK. e-Buzz heeft klanten in bijna alle landen van Europa. Een groeiend aantal van de klanten zet de standaard bestelapplicatie ook in bij klanten buiten Europa.

Bekende klanten van e-Buzz zijn: Ahrend Office Products, Bavaria, Corporate Express Europe, Despec, EcoTone, Karsten Horeca Grootverbruik, Lindell, Nicovij, Vereniging van Keurslagers, Nederlandse Expert Groep, Newco Europe, Shop Service Center, Tessenderlo Chemie (Dyka Nederland en België, Fairbrook en Wymar International), Spar Holding en VersAlert. Voor meer informatie: www.e-buzz.nl.