Unit 4 Agresso

Unit 4 Agresso verwacht distributieactiviteit van de divisie Internet & Security te verkopen

Sliedrecht, 18 oktober 2006

Unit 4 Agresso maakt bekend dat onderhandelingen zijn gestart met een strategische kandidaat over de verkoop van NOXS, de distributieactiviteit van de divisie Internet & Security. De verkoopprijs zal naar verwachting uitkomen tussen 50 en 60 miljoen euro.

Unit 4 Agresso bestaat op dit moment uit twee divisies: Business Software en Internet & Security. Veruit het grootste gedeelte van de werknemers is werkzaam in de divisie Business Software. Al eerder werd aangekondigd dat de positie van de divisie Internet & Security binnen de groep aan een strategische heroverweging onderworpen zou worden. De directie van Unit 4 Agresso is van mening dat een gerichte focus op Business Software belangrijk is in het kader van verdere internationalisatie en kapitaalaanwending.

NOXS heeft op dit moment 220 medewerkers in dienst en heeft in 2005 een omzet behaald van circa 150 miljoen euro. Belangrijke huidige geografische markten zijn: Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koningrijk. In Europa heeft NOXS een leidende positie op het gebied van distributie van security producten en diensten.

In dit proces moeten nog een aantal belangrijke stappen worden genomen zoals het verkrijgen van goedkeuring door de Europese Commissie inzake mededinging, overleg met werknemersvertegenwoordigers en due diligence onderzoek. De verwachting is dat deze procedures een aantal maanden in beslag zullen nemen.

Meer informatie:

Unit 4 Agresso N.V.
Edwin van Leeuwen CFO
T: +31 (0)184 444444
F: +31 (0)184 444463
Edwin.van.Leeuwen@unit4agresso.com

Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor dienstverlenende bedrijven en instellingen en leverancier van beveiligingssoftware. Met vestigingen in 12 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2005 een omzet van 353 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Ultimo 2005 had Unit 4 Agresso 2.091 medewerkers in dienst.


---- --