Ingezonden persbericht


Checkit Live Search top 10: nieuws september

Nijmegen 18 oktober 2006 - Deze maand heeft Search Engine Mediabureau Checkit in samenwerking met Live Search de meest gezochte nieuwsitems via live.nl uit september op een rijtje gezet. De dood van Steve Irwin schokte ook online Nederland. De Crocodile Hunter is het meest gezochte nieuwsfeit van september.


1. Crocodile Hunter

2. Maxima

3. Mannenpil

4. Al-Qaeda

5. Belastingdienst

6. Hypotheek

7. Sonja Bakker

8. Twin Towers

9. Miljoenennota

10. Donner

Máxima was vorige maand een zoekterm waarmee veel werd gezocht. Dit komt doordat eind september bekend werd dat prinses Máxima voor de derde keer zwanger is. De baby wordt in de tweede helft van april verwacht.


11 september was het alweer 5 jaar geleden dat de Twin Towers in New York City instortten als gevolg van een terreuraanslag. Dit werd over de gehele wereld herdacht en uit de top 10 blijkt dat er ook op internet veel aandacht voor was: op nummer 4 staat 'Al-Qaeda' en op de achtste plaats vinden we de 'Twin Towers'.

Net als alle vorige maanden zijn de termen 'hypotheek' (op plaats 6) en 'belastingdienst' (op plaats 5) niet uit de top 10 weg te denken. Het blijft populair om financiële zaken online te regelen. De online interesse in financiële zaken verklaart wellicht ook waarom er in september veel naar de miljoenennota werd gezocht. Op Prinsjesdag mocht minister Zalm de begroting voor de twaalfde keer aanbieden aan de Tweede Kamer.

De Live Search top 10 wordt maandelijks samengesteld uit de top 1000 zoekresultaten van Live Search. Lees ook de vorige Live Search top 10 van augustus. Of bekijk alle edities van de Live Search top 10 om een interessant beeld te krijgen van de 'Zeitgeist'.

Checkit B.V. is een Search Engine Mediabureau dat zorgt dat organisaties op internet vindbaar zijn en blijven. Checkit biedt de top 500-organisaties van Nederland een compleet dienstenpakket aan waarmee ze hun vindbaarheid op internet kunnen optimaliseren. Checkit is specialist en marktleider in Nederland op het gebied van Search Engine Marketing. Kijk voor meer informatie op www.checkit.nl

----------------------------------------


Ingezonden persbericht