Politie Zeeland


---

Z-2731-2006 Hennepkwekers aangehouden
Omstreeks 17.47 uur gistermiddag zijn vier personen betrapt bij het knippen van hennepplanten.
Vlakbij een woning aan de Heerstraat in Sint Jansteen werden twee kweekvelden aangetroffen. Deze velden bevatten 98 hennepplanten, deze zijn allemaal geruimd en vernietigd. In een schuur werd ongeveer tweeënhalve kilo hennep aangetroffen. Ook werden hier bijna tweeduizend afgeknipte henneptoppen aangetroffen. Alle planten/toppen/gedroogd materiaal zijn in beslag genomen en vernietigd. Een 49-jarige man uit de gemeente Hulst is aangehouden. Van de andere betrapte betrokkenen, een 34-jarige vrouw uit het Belgsiche Meerdonk, een 21-jarige man uit de gemeente Hulst en een 45-jarige man uit St. Gillis-Waas zijn verklaringen opgenomen door de Zeeuwse politie. Tegen alle betrokkenen wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-2732-2006 Snelheidsduivel betrapt
Omstreeks 22.18 uur werd de aandacht van de Zeeuwse politie getrokken door een personenauto die, hard remmend, vanaf de A58 kwam gereden, de Molendijk in Yerseke op.
Agenten zijn, met de video-surveillanceauto, achter de auto aangereden en zagen dat de auto met steeds hogere snelheid de Molendijk over reed. Op de Corringaweg in Yerseke hebben de agenten de man weten te stoppen. De man, een 30-jarige Yersenaar, vond het blijkbaar wel kunnen om op zo'n donkere weg, in plaats van 80 kilometer per uur, 151 kilometer per uur te rijden. De politie achtte het verantwoorder om zijn rijbewijs in te vorderen.

Z-2733-2006 Dronken man rijdt 2 auto's aan
Omstreeks 22.05 uur gisteravond heeft een dronken man een aanrijding met twee auto's veroorzaakt in de Nieuwstraat in Koewacht.
De man, een 62-jarige uit de gemeente Terneuzen, verklaarde niet te begrijpen hoe hij de beide auto's geraakt kon hebben. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Toen hij zijn rijbewijs diende te overhandigen bleek dat hij nog een rijontzegging had die tot halverwege het volgende jaar duurt. (Hij had kennelijk al eerder een veroordeling voor hetzelfde feit achter zijn naam staan.) Het voertuig van de man is buiten gebruik gesteld. Bij onderzoek bleek dat de auto van de verdachte ook nog onverzekerd was.

W-2734-2006 Greep uit kassa
Omstreeks 01.31 uur vannacht kwamen twee mannen een horecagelegenheid aan de Vlasmarkt in Middelburg binnen.
Een personeelslid van de gelegenheid liep even een andere ruimte in het pand in en hoorde plotseling het belletje van de kassa rinkelen. Hij liep snel terug en toen zag hij dat een van de mannen het pand verlaten had. Hij keek in de kassa en merkte dat er geld uit was weggenomen. De andere man, een 27-jarige Vlissinger, was nog in de zaak aanwezig. De medewerker heeft de politie gebeld en toen deze ter plaatse kwam is de Vlissinger aangehouden. De man verklaarde de andere verdachte niet te kenne, maar na onderzoek bleek dat zij toch regelmatig samen gezien waren in andere horecagelegenheden in de buurt. De man is in verzekering gesteld en ingesloten in een politiecel in Torentijd. De politie is nog op zoek naar zijn compaan. De 27-jarige VLissinger wordt vandaag verder verhoord.


---- --