Politie Zeeland


---

W-2735-2006 Onder invloed
Op de Paul Krugerstraat in Vlissingen is vannacht rond 03.06 uur een 34-jarige Vlissinger betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed slingerend over de weg toen hij werd staandegehouden door agenten van de Zeeuwse politie. Hij moest een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij bijna vier keer teveel had gedronken. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

O-2736-2006 Brandstichting in St. Maartensdijk
Op vrijdag 13 oktober jl. is de achtertuin van een woning aan de Jacoba van Beierenstraat in brand gestoken.
De bewoners zaten in de woonkamer toen bleek dat de achtertuin vol met rook stond. Buurtbewoners hadden al het alarmnummer (112) gebeld. Toen de brandweer de zaak had geblust bleek dat er 22 coniferen verbrand waren. Een exact schadebedrag is nog niet bekend. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.

O-2737-2006 Dief van wijn aangehouden
Vanmorgen rond 10.40 uur is een winkeldief aangehouden in de Piccardtstraat in Goes.
De 17-jarige jongen uit de gemeente Schouwen Duiveland had een fles wijn gestolen in een winkel aan de Voorstad in Goes. Hij is achtervolgd door een van de personeelsleden van de winkel want hij ging er vandoor. Ondertussen werd de Zeeuwse politie van de diefstal in kennis gesteld en op basis van een goed doorgegeven signalement kon de jongen in de kraag gevat worden. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. (De fles wijn is weer terug naar de winkel)

Z-2738-2006 Winkeldief aangehouden
Naar aanleiding van een winkeldiefstal is vanmorgen omstreeks 11.06 uur een 13-jarige jongen uit Oostburg in zijn woonplaats aangehouden.
De jongen werd, door een medewerkster van een winkel, betrapt toen hij een bikini ter waarde van enkele tientallen euro's in zijn jaszak stopte. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is doorverwezen naar Bureau HALT voor het uitdienen van zijn straf.


---- --