PvdA Rotterdam


Persbericht Fractie PvdA Rotterdam
woensdag 18 oktober 2006

PvdA: ernstige overlast hangjongeren Crooswijk moet direct worden aangepakt

De PvdA stelt de ernstige overlast van hangjongeren op de Crooswijkseweg aan de orde in het actualiteitenuur van de gemeenteraad donderdag a.s.

PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst was gisteren, dinsdag 17 oktober, voor een werkbezoek in Rotterdam-Crooswijk. Hij sprak daar met bewoners en ondernemers aan de Crooswijkseweg. Schokkend was het beeld dat zij gaven van de overlast van jongeren daar. Van rondhangen tot intimidatie en bedreiging. Voor de PvdA aanleiding om dit donderdag meteen aan de orde te stellen in de gemeenteraad.

Peter van Heemst: "Dit loopt uit de hand. Dit kunnen we niet tolereren in onze stad." Dit beeld dat de PvdA kreeg kwam overeen met het beeld dat gisteravond in een uitzending van RTL op TV te zien was. Van Heemst: "Het kan niet zo zijn dat wij mensen, bewoners en ondernemers in onze stad, het slachtoffer laten worden van de misdragingen van een kleine groep. De overheid -gemeente, politie en hulpverlening- moeten voor de bewoners en ondernemers gaan staan en hier een halt toeroepen."

De PvdA wil dat er direct wordt opgetreden. Van Heemst: "De harde kern moet op de huid gezeten worden, anderen er om heen aangesproken. Gekeken moet worden of deze jongeren op school zitten of aan het werk zijn, en zo niet, dan moeten ze daarnaar toe geleid worden."


---

Meer informatie:

Peter van Heemst, 06-42612378

Stephan van der Meer
Fractie PvdA Rotterdam
Coolsingel 40
3011AD Rotterdam
svdmeer@stadhuis.rotterdam.nl 010-4172181