Nog twee verdachten georganiseerde hennepteelt aangehouden

's-Hertogenbosch, 18-10-2006

Nog twee verdachten georganiseerde hennepteelt aangehouden

's-Hertogenbosch - Dinsdagochtend heeft de politie Brabant-Noord nog eens twee verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van internationale handel van softdrugs in georganiseerd verband, import en export van hennep en het witwassen van grote sommen geld. Het gaat om een 31-jarige man uit Wijchen en een 33-jarige man uit Uden. Met deze aanhoudingen is het onderzoek nog niet afgerond

Op 4 oktober 2006 hield de politie van Brabant-Noord al acht verdachten aan voor dit onderzoek in Nederland en Spanje. Politie en justitie deden huiszoekingen in woningen en bedrijfspanden op 27 lokaties in onder meer Oss, Uden, Boxmeer. Ook op zeven lokaties in Spanje zijn huiszoekingen gedaan. De aangehouden verdachten zijn een 45-jarige man uit Oss, een 44-jarige man uit Heesch, een 42-jarige man uit Geffen, een 52-jarige man uit Wijchen, een 33-jarige man, een 42-jarige man en een 37-jarige man, de laatste drie mannen uit Uden. In Spanje is een 38-jarige Nederlandse vrouw aangehouden.

Inbeslagname

Tijdens de zoekingen zijn administratie, geld, softdrugs, gsm's en computers in beslag genomen. Ook hebben politie en justitie beslag gelegd op acht voertuigen en onroerend goed.

In Uden is tijdens een van de zoekingen een antitankwapen aangetroffen die door de EOD inbeslag is genomen en vernietigd.

De politie heeft de inboedel van een growshop in Boxmeer inbeslaggenomen. De politie vermoedt dat de internationale handel vanuit deze growshop heeft plaatsgevonden.

Het onderzoek is een jaar geleden gestart door de divisie Centrale Recherche. Deze divisie houdt zich onder meer bezig met rechercheonderzoeken rondom georganiseerde criminaliteit.