Getronics PinkRoccadeNieuwegein, 18 oktober 2006 Persbericht

Nunspeet 200ste gemeente die kiest voor Getronics PinkRoccade oplossing gebaseerd op SAP

Met de ondertekening van het contract voor de afname van CiVision Middelen en CiVision Belastingen & Kadaster is gemeente Nunspeet de 200ste gemeente die gebruik maakt van de op het SAP-platform ontwikkelde oplossingen van Getronics PinkRoccade. Een bevestiging van het vertrouwen in de door Getronics PinkRoccade gekozen strategie. De grootste ICT-dienstverlener van ons land is hiermee eveneens veruit marktleider binnen de overheidssector. Gemeente Nunspeet draagt hiermee bij aan een professionele invulling van het programma âAndere Overheidâ.

Getronics PinkRoccade ontwikkelt haar CiVision-oplossingen voor de decentrale overheid op basis van het SAP-platform. SAP biedt naast veel standaard functionaliteiten ook een technologie die gemeenten ondersteunt in de overgang naar een servicegeoriënteerde organisatie. Voor gemeente Nunspeet was dit van doorslaggevende betekenis. Naast de functionaliteit die de bedrijfsprocessen optimaal ondersteunen kiest gemeente Nunspeet bewust voor het SAP-platform. Dit is een open integratieplatform dat volledig servicegeoriënteerd is. Het is een fundament voor het verder doorontwikkelen van de overheidsarchitectuur. Voor gemeente Nunspeet was dit belangrijk voor het bepalen van de keuze.

Burgemeester ir. D.H.A. van Hemmen van de Gemeente Nunspeet en Bart Visser, directeur Sector Local Government Getronics PinkRoccade tekenen het contract voor de afname van de op het SAP-platform ontwikkelde oplossingen van Getronics PinkRoccade. Nunspeet is daarmee de 200ste gemeente die gebruik maakt van deze oplossingen van Getronics PinkRoccade.

Het SAP-platform is uitermate geschikt voor de ondersteuning van de gemeentelijke informatievoorziening. Een parallel met het centrale zenuwstelsel van de mens heeft hierbij als metafoor gediend. De Nederlandse Overheid ReferentieArchitectuur (NORA) dient als basis waarop Getronics PinkRoccade haar oplossingen ontwikkelt. De combinatie van marktspecifieke kennis en het technologische SAP-platform is de kracht van de Getronics PinkRoccade oplossingen en bevestigde daarmee de keuze van gemeente Nunspeet.

De CiVision-productlijn maakt deel uit van Application Services, één van de vijf services binnen het portfolio van Getronics PinkRoccade. Centraal in het portfolio staat een toekomstvaste ICT-werkomgeving, voor zowel bedrijfsleven als overheden. Met behoud van zoveel mogelijk bestaande ICT-investeringen voorzien Application Services in meer transparantie, een hogere kwaliteit en een stijgende productiviteit tegen lagere kosten.