Ingezonden persbericht


Persbericht

Cartesis 10 voegt scorecards, dashboards en webgebaseerde analyses toe aan krachtige performance managementoplossing

Nieuwe versie van Cartesis Analytics combineert inzicht met krachtige analyses voor het gemak van executives, managers en operationele gebruikers

Utrecht, 18 oktober, 2006 - Cartesis, wereldwijd de toonaangevende specialist in finance en performance management software, introduceert een nieuwe versie van Cartesis Analytics, een belangrijk component van de volledige performance managementoplossing, Cartesis 10.

Met dashboards, Key Performance Indicatoren (KPI's), scorecards en web- en Microsoft Office Excel-gebaseerde analysemogelijkheden biedt Cartesis Analytics organisaties de mogelijkheid om eenvoudig en snel betrouwbare informatie uit de Cartesis-applicaties te generen voor een groot aantal gebruikers. Complete financiële intelligentie, zorgt ervoor dat informatie altijd gepresenteerd wordt naar de wensen van de gebruikers. Dankzij openheid is het mogelijk om vroegtijdig inzicht te krijgen in de resultaten, waarmee closing en planningscycli worden verkort. Met een breed scala aan drill-down en drill-through opties en geavanceerde mogelijkheden om uitzonderingen te traceren kunnen gebruikers de prestaties onderzoeken en specifieke ontwikkelingen binnen de organisatie, trends, events en achterliggende processen identificeren. Toepassingen van Cartesis Analytics kunnen door zakelijke gebruikers worden aangemaakt zonder tussenkomst van de IT-afdeling. De applicaties zijn gebouwd op een open en gestandaardiseerde infrastructuur en bieden toegang tot wettelijke, operationele, financiële en niet-financiële informatie waaronder benchmarks met sectorgenoten.

"Het lijkt erop dat Cartesis Analytics voldoet aan alle performance managementvereisten, aangevuld met real-time grafische en interactieve dashboards waarin alle waardevolle en kwalitatieve financiële informatie van Cartesis is opgenomen", zegt Djamel Benallal, management information system director bij France Telecom. "Wij maken momenteel al gebruik van de laatste versie van Cartesis Analytics en willen graag deze nieuwste versie voor het einde van dit jaar testen."

Het geïntegreerde datamodel (IDM) van Cartesis 10 is een rijke informatiebron van financiële en operationele managementinformatie. Zowel Cartesis Analytics, Cartesis Finance als Cartesis Planning maken gebruik van het geïntegreerde datamodel. Daarnaast kan Cartesis Analytics geconfigureerd worden om ook externe data toegankelijk te maken, waarmee een enorme bron van gecombineerde informatie beschikbaar wordt. Cartesis Analytics Dashboards kan ook worden toegevoegd aan Microsoft Office SharePoint Portal Server en Microsoft Office Business Scorecard Manager 2005. Deze flexibiliteit en de eenvoudige integratie zorgen ervoor dat gebruikers kunnen blijven werken vanuit de vertrouwde werkomgevingen, wat bijdraagt aan een snelle integratie en acceptatie. Bovendien is dit een stimulans voor het gebruik van de applicaties en het onderling samenwerken met collega's.

"Wij zijn erg blij met de introductie van Cartesis Analytics", aldus Robert Bernard, general manager van de internationale ISV Group bij Microsoft. "Cartesis is een innovatieve partner van Microsoft die producten ontwikkelt op basis van Microsoft SQL Server 2005. Deze producten zijn eenvoudig te integreren met andere Microsoft-technologieën. De perfecte integratie tussen Cartesis en andere Microsoft-platforms biedt klanten de mogelijkheid om het maximale resultaat uit hun technologie-investeringen te halen. Bovendien kunnen werknemers met deze oplossingen hun business effectiever beheren."

"Traditionele BI-oplossingen bevatten scorecards en dashboards die gebruikers alleen statische informatie en prestaties uit het verleden tonen", zegt Crispin Read, CMO bij Cartesis. "Met Cartesis 10 kan een gebruiker direct actie ondernemen wanneer hij een plotselinge verandering ontdekt. Wanneer de plannen niet aansluiten bij de huidige omstandigheden van de onderneming kunnen deze direct aangepast worden. Als iemand nieuwe feiten toevoegt op het moment dat de boeken gesloten worden zijn deze direct beschikbaar voor analyses en nieuwe voorspellingen in real-time."

"Organisaties die investeren in performance managementoplossingen zullen natuurlijk onderzoeken hoe zij de waarde van deze applicaties voor de gehele organisatie kunnen uitbreiden", stelt John van Decker, VP corporate performance management en financial management systems bij Gartner. "Ondernemingen leren langzaam maar zeker hoe zij de informatie en controles kunnen toevoegen aan financiële applicaties, waardoor deze beschikbaar worden voor een grotere groep executives en financiële, zakelijke en operationele gebruikers."

De uitgebreide versie van Cartesis Analytics is gebaseerd op het Microsoft SQL Server 2005 platform. Cartesis Analytics zal beschikbaar zijn vanaf november 2006.

Over Cartesis
Cartesis is wereldwijd de toonaangevende specialist in finance en performance management software met meer dan 1.300 klanten, 600 medewerkers en 200 business consultants. Cartesis is opgericht in 1990 en zorgt sinds die tijd bij veeleisende multinationals zoals Air France, KLM, Danone, Diageo, Nissan, Arcelor, Rabobank en Océ voor, dat processen inzichtelijker, controleerbaar en financiële verslaglegging betrouwbaar is. Dit wordt gerealiseerd door het samenbrengen van informatie, mensen en processen. Meer dan 24% van de Fortune Global 100 ondernemingen maakt gebruik van Cartesis' diepgaande financiële expertise en op standaarden gebaseerde technologie voor compliance, financiële consolidatie, management reporting, planning, budgeting en forecasting. Het systeem maakt gebruik van één enkel datamodel en is bestemd voor meerdere geografische en business segmenten. Partners van Cartesis zijn onder meer Microsoft, Accenture, Bearing Point, E&Y, KPMG en PWC. De onderneming heeft klanten in 44 verschillende landen en heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Norwalk (CT), Parijs, Tokio, Toronto en Utrecht. Kijk voor meer informatie op: http://www.cartesis.nl.

All cited names and/or trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien van LEWIS PR: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met Annemieke van Baal - Marketing & Communications Manager Benelux: Tel: +31 (0)6 22 361 017
E-mail: avanbaal@cartesis.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com