Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Politie Heerde rolt "buitenteelt" hennep op               |
De politie in Heerde heeft een onderzoek afgerond naar de teelt van hennep in de buitenlucht. Twee hoofdverdachten, een 53 jarige Amsterdammer en een 44 jarige man uit Den Haag. zijn daarbij aangehouden. Zij zitten nog in voorarrest. In totaal werden meer dan 530 hennepstruiken en 18 kilogram henneptoppen in beslag genomen.

Acht andere verdachten 4 mannen en 4 vrouwen, in de leeftijd tussen de 22 en 58 jaar en afkomstig uit Heerde, Wapenveld en Veessen zijn door de politie verhoord. Zij stelden hun grond of woning tegen een financiële vergoeding voor de teelt aan de hoofdverdachten beschikbaar.

De politie verhoorde ook een 27 jarige man uit Wapenveld. Hij wordt ervan verdacht te hebben bemiddeld tussen de twee hoofdverdachten en enkele grondverhuurders. Tegen allen volgt een proces-verbaal terzake overtreding van de Opiumwet.

Vergoeding Tijdens het onderzoek in de afgelopen weken, is het de politie gebleken dat de verdachten op een zestal locaties in Heerde, Wapenveld en Veessen hennepstruiken in de buitenlucht teelden.

De locaties varieerden van een plek tussen het maïs, een half verscholen boomgaard, een tuin bij een woning, een balkon van een woning en bij een stacaravan.

De teelt vond plaats met medeweten van de bewoners of gebruikers van de grond, die daarvoor een financiële vergoeding kregen.

Strafbaar De politie waarschuwt het publiek dat het beschikbaar stellen van grond, schuren of gebouwen voor hennepteelt strafbaar is. De officier van justitie beslist binnenkort over de verdere vervolging van de verdachten.

Volgactie De aanhouding van de twee hoofdverdachten vond plaats nadat één van hen door de politie vanuit Heerde naar Amsterdam kon worden gevolgd.

In de woning waar de man in Amsterdam naar binnen ging trof de politie de tweede hoofdverdachte en een forse hoeveelheid henneptoppen die hingen te drogen.


---


---


---

---- --