Ingezonden persbericht


Tango, pinguïns, gletsjers en Vuurland
Met Summum Reizen naar het land van Evita en Máxima

Amsterdam, oktober 2006 - Summum Reizen, dé aanbieder van comfortabele groepsvakanties naar alle uithoeken van de wereld, neemt reizigers mee naar Argentinië. Het land van Evita Peron, de tango, pinguïns, walvissen, gletsjers en natuurlijk prinses Máxima. Een land vol passie en weemoed, natuurschoon en heerlijke wijnen. Patagonië, in het uiterste puntje van Argentinië, overweldigt door de complete verlatenheid. Het is mooi om die ruigheid en het natuurschoon te combineren met de zinderende sfeer van een stad als Buenos Aires.

Zinderend en puur Buenos Aires
De geboortestad van prinses Máxima wordt ook wel het Parijs van Latijns-Amerika genoemd. De brede boulevards en imposante koloniale gebouwen in combinatie met kleurrijke en levendige volkswijken, geven je het gevoel in een Europese metropool overgoten met een Latijns sausje te zijn. In de wijk La Boca wordt op straat nog steeds de tango gedanst terwijl kunstenaars met schildersezel en pallet het dagelijks leven vastleggen.

Een reis met louter hoogtepunten door verlaten Patagonië Summum neemt reizigers op comfortabele wijze mee naar de meest indrukwekkende natuurwonderen van Argentinië. Zoals Puerto Delgada waar grote koloniën zeeleeuwen leven en de door duizenden pinguïns bewoonde kuststrook tussen Caleta Valdès en Punta Norte. In Calafate is de aanbik van de ijzingwekkende Perito Moreno-gletsjer adembenemend. Hier zie en hoor je huizenhoge ijswanden krakend en knarsend in het azuurblauwe Lago Argentino glijden. Daarna wordt Torres del Paine in Chili, een van de mooiste natuurparken van Latijns Amerika bezocht. Een ander hoogtepunt is Ushuaia, de hoofdstad van Vuurland die zijn naam dankt aan alle vuren die de Yahgna-indianen vroeger stookten. Hier sta je letterlijk op het zuidelijkste punt van de bewoonde wereld. Ook worden de imposante watervallen van Iguazú, op de grens van Argentinië en Brazilië niet overgeslagen.

Vakantie van je leven
De reizen van Summum zijn veelzijdig en comfortabel. Tijdens de 24-daagse reis Argentinië-Patagonië wordt voor lange trajecten (4x) gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten, het vervoer over de weg is in geriefelijke interline- en privébussen, overnachtingen zijn in goede middenklasse hotels (incl. ontbijt) en gedurende de hele reis is er Nederlandse reis-begeleiding, die het land écht kennen en de taal spreken. Voor meer informatie, vertrekdata en/of boekingen bel 020 - 421 55 55 of surf naar www.summum.nl.

Over Summum Reizen
Summum Reizen biedt een bijzonder veelzijdig, gevarieerd en betaalbaar aanbod van comfortabele groepsvakanties naar bestemmingen in Azië, Afrika, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Zuid-Europa. Het is een organisatie van en voor mensen met een passie voor het ontdekken van al het moois dat onze wereld te bieden heeft en het actief beleven van andere culturen. Wie op zoek is naar een afwisselende en betaalbare groepsrondreis vindt bij Summum Reizen ongetwijfeld iets van zijn gading. Zie ook www.summum.nl Summum Reizen, vakanties van je leven!