Time : 17:53:27
Date : 18 October 2006
Sender Name: Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce in Great-Britain

Finalisten van de Golden Bridge Export Award 2006

London 19 October 2006

PERSBERICHT

"The Golden Bridge Export Award Finalisten."

Aankondiging van de finalisten voor de Golden Bridge 2006.

Londen: Voor het tiende opeenvolgende jaar zal 'The Golden Bridge' worden uitgereikt aan het meest succesvolle Belgische of Luxemburgse bedrijf dat exporteert naar het Verenigd Koninkrijk. Finalisten dit jaar zijn Callatay & Wouters (www.cw-thaler.com), EVS (www.evs.tv), Jules Clarysse (www.claryssejules.be), Lano Carpets (www.lano.com) en Metris (www.metris.com).

De prijsuitreiking is een initiatief van de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel in Londen met als doel een blijk van waardering te geven aan opvallende exportprestaties naar het Verenigd Koninkrijk, evenals een meer positief imago te geven aan Belgische en Luxemburgse produkten en diensten in het buitenland. Het succes van de prijs heeft de noodzaak van een platform waarop de bedrijven zich kunnen bewijzen aangetoond.

Michel Vanhoonacker, voorzitter van de BLCC zei: "Het niveau van de finalisten is wederom uitzonderlijk hoog dit jaar en de jury zal het niet gemakkellijk hebben om 'de beste uit de beste' te kiezen."

De jury bestaande uit de Belgische en Luxemburgse Ambassadeurs, de Vlaamse, Waalse en Brusselse attaches, de sponsors Fortis, KBC, Oostvogels Pfister & Roemers en VLM Airlines, zal bij de selectie voornamelijk rekening houden met initiatieven die blijk geven van marktinzicht, het benutten van nieuwe kansen, het durven instappen in nieuwe lucratieve mogelijkheden en doorzettingsvermogen bij het veroveren van de Britse markt. Er zal ook aandacht besteed worden aan de aanpassing van de produkten en diensten aan de Britse smaak en normen en naar de originaliteit hiervan (design, verpakking, research en marketing) en aan milieuvriendelijke oplossingen in produktie, distributie en recyclage. Ondernemingsgeest en cijfergegevens zullen eveneens beoordeeld worden.

De uitreiking van de Golden Bridge Award 2006 vindt plaats in het Radisson Portman Hotel in Londen op 23 November.

Voor meer informatie of om de uitreiking bij te wonen, gelieve Michel Vanhoonacker te kontakteren
op +44 (0)870 246 1610
of e-mail info@blcc.co.uk
U kan ook terecht op www.blcc.co.uk

###

URL: http://www.blcc.co.uk

Contact details:
Mr. Michel Vanhoonacker
Tel +44 (0)870 246 1875
Fax +44 (0)870 429 2148
e-mail: info@blcc.co.uk
www.blcc.co.uk