hoofdklasse hockey


Nieuw veld Rotterdam gebrandmerkt

NIEUW VELD ROTTERDAM GEBRANDMERKT

Afgelopen zondag is de nieuwe kunstgrasmat van het hockeystadion van HC Rotterdam flink beschadigd. Een groepje van vier jongens heeft na een thé dansant een terrasstoel op het veld gegooid en deze in de brand gestoken. Dit heeft een enorme schadeplek veroorzaakt. Inmiddels is de spiksplinternieuwe mat gerepareerd.

Op 1 oktober is het nieuwe Rotterdamse veld, waarvoor afgelopen zomer 680 heipalen de grond in zijn geslagen, opgeleverd en een week later heeft het dus de eerste littekens gekregen. `Ze hebben rond het einde van een ongelooflijk leuk thé dansant een terrasstoel op het veld in de brand gestoken. Dit heeft een enorme schadeplek op het veld veroorzaakt', legt de voormalige voorzitter van Rotterdam Jan Hagendijk uit.

Schande

`Wij hebben diezelfde avond nog aangiften gedaan bij de politie en tevens de namen doorgegeven van vier mensen die er mogelijk bij betrokken zijn geweest.' De daders zijn volgens Hagendijk afkomstig uit de omgeving van de club. `Ze hebben allemaal een zekere binding met de club.' De ex-bestuurder spreekt schande van de gebeurtenis. `Ik beschouw dit niet als een uit de hand gelopen grap en ik weet niet wat de aanleiding voor die jongens is geweest om zoiets te doen. Dat moeten ze maar aan de politie vertellen.'

Verkracht

De spiksplinternieuwe kunstgrasmat is inmiddels gerepareerd. Er kan aankomend weekend dus `gewoon' gespeeld worden op het veld in het hockeystadion van de grootste club van Nederland. `Er is vandaag een stel techneuten ingevlogen. Zij hebben een groot vierkant uit de mat gesneden en er een nieuw vierkant in geplaatst. Een ongelooflijk stuk vakwerk. Feit blijft echter dat het nieuwe veld verkracht is', besluit Hagendijk. (Marcia de Goede)