Speciale verkoopexpositie Ton Schulten bij ArtChoices


HOOFDDORP, 20061017 -- Op veler verzoek organiseert ArtChoices Kunstuitleen & Galerie te Hoofddorp een speciale verkoopexpositie van de bekende Ootmarsumse kunstenaar Ton Schulten. Vanaf woensdag 18 oktober zijn er drie weken lang een ruim aantal kleurrijke zeefdrukken van Ton Schulten te zien. Deze zeefdrukken, geïnspireerd op het Twentse landschap, zijn speciaal geselecteerd wegens hun grote populariteit.

Het succes van Ton Schulten is niet moeilijk te verklaren: zijn kleurrijke landschapsmozaïken zijn zeer herkenbaar en hebben een vrolijke en serene uitstraling. Aan deze kleurrijke doeken ligt het aloude coulissenlandschap van Twente met zijn karakteristieke stuwwallen en essen, zijn glooiende akkers en zijn solitaire bomen en bosjes ten grondslag. De rust en uitstraling van dit landschap worden door hem vertaald in vorm en kleur op een wijze, die hem een eigen en unieke plaats doet innemen in de Nederlandse schilderkunst.Wat daarbij het meest opvalt, is zijn karakteristieke kleurgebruik en de telkens terugkerende brede, verticale banen, waarmee hij zijn compositie opbouwt. Zijn zeer eigen stijl, met die van geen ander te verwarren, kan misschien het beste omschreven worden met woorden als `expressionistisch' en `geometrisch/kubistisch'. Wie de ontwikkeling van Schulten volgt, ziet dat zijn vormentaal de afgelopen jaren aan vorm en raffinement heeft gewonnen; vooral nu hij ook de stad tot onderwerp heeft gekozen. Ook wordt zijn werk steeds rijker aan details.

De verkoopexpositie van zeefdrukken van Ton Schulten loopt van woensdag 18 oktober t/m zaterdag 4 november bij ArtChoices Kunstuitleen&Galerie, Tussenweg 37 te Hoofddorp, tel. 023-5621619, www.artchoices.nl.





Ingezonden persbericht