3e persbericht van woensdag 18 oktober 2006

Eindhoven, 18-10-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte van straatroof aan

Woensdagmiddag om 14.15 uur heeft de politie op de Willemstraat een 24-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van het beroven van een portemonnee van een 17-jarige jongen uit Asten. Het voorval gebeurde omstreeks 14.00 uur op de Willemstraat. Het slachtoffer wilde de diefstal voorkomen maar kreeg een paar kopstoten van de verdachte. Een 17-jarige metgezel van het slachtoffer, eveneens uit Asten, probeerde vervolgens de dief tegen te houden en raakte met de verdachte slaags. De gewaarschuwde politie kon vervolgens de vechtersbazen scheiden. De 24-jarige Helmonder is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt beschonken bromfietser aan

Woensdagmiddag omstreeks 16.15 uur hield de politie tijdens een verkeerscontrole op de Beukenlaan een 32-jarige Eindhovenaar aan. Een blaastest gaf aan dat hij gedronken had. Eenmaal op het bureau bleek de verdachte nog een vrijheidsstraf had openstaan van 29 dagen. Nadat er tegen hem proces-verbaal is opgemaakt werd de verdachte ingesloten.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Woensdagmiddag tussen 11.30 en 14.00 uur werden op de Vonderweg 182 voertuigen geregistreerd die te hard reden. In totaal werden 1.790 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Riethoven: Motorrijder breekt been na botsing

Een 58-jarige motorrijder uit Son brak woensdagmiddag even na tweeën zijn rechter onderbeen toen hij ter hoogte van de T-kruising Broekhovenseweg Wilgerijs geen vrije doorgang kreeg van een 44-jarige automobilist uit Riethoven. De automobilist was vermoedelijk onder invloed. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Oirschot: Huiselijk geweld

Een 40-jarige man uit Oirschot is woensdagavond om 18.30 uur in zijn woning aangehouden nadat hij zijn 37-jarige vrouw hier op het gezicht had geslagen. Daarop waarschuwde zij de politie. De man is voor verder onderzoek ingesloten.