Website over werken in de bibliotheek

Ver. van openbare bibliotheken

http://www.debibliotheken.nl

Op werkenindebibliotheek.nl kan iedereen terecht voor vacatures, informatie, loopbaanadvies en verhalen uit de werkpraktijk.

Op www.werkenindebibliotheek.nl komen bibliotheekmedewerkers uit alle geledingen aan het woord over hun vak, wordt online loopbaanadvies gegeven en zijn de landelijke vacatures verzameld. Er is opleidingsinformatie te vinden en algemene informatie over de bibliotheekwereld. Wie op zoek is naar een interessante opleiding, met brede perspectieven op zinvol en creatief werk, kan kijken op www.werkenindebibliotheek.nl

Waarom deze website?
Net als veel andere sectoren staat de bibliotheek in de toekomst een uitstroom van pensionerende medewerkers te wachten. Deze plaatsen moeten opgevuld worden. Daarnaast wil Werken in de bibliotheek de doorstroming in de branche bevorderen. Een belangrijk doel van de site is om duidelijk te maken wat een baan in de openbare bibliotheek anno 2006 inhoudt. Vrijheid, afwisseling, creativiteit, goede scholingsmogelijkheden, veel contacten en voldoening zijn begrippen die veel genoemd worden in de persoonlijke verhalen van werknemers op de site.
11)
De openbare bibliotheek
De bibliotheek heeft zowel binnen haar muren als digitaal veel te bieden. Bij al@din, de landelijke digitale vragendienst van de bibliotheken, komen jaarlijks meer dan honderdduizend vragen binnen over alle denkbare onderwerpen. Landelijk, plaatselijk en regionaal wordt op vele gebieden nieuwe dienstverlening op poten gezet. Ondertussen blijft de rol van de bibliotheek rond taal en lezen fier overeind. Niet alleen worden er jaarlijks meer dan 100 miljoen boeken uitgeleend, ook zijn er veel activiteiten op leesgebied: van leesprogramma's voor het basisonderwijs tot schrijversbezoeken, van voorleesuurtje tot po√ęziefestival. Tot de dagelijkse praktijk in de bibliotheek behoren activiteiten rond lezen, educatie, cultuur, informatie en maatschappelijke ondersteuning en de openbare bibliotheek is de grootste culturele instelling van Nederland.

Werken in de bibliotheek is een initiatief van de Vereniging van Openbare Bibliotheken en de Werkgeversvereniging Openbare Bibliotheken en is mogelijk gemaakt met een subsidie van het Europees Sociaal Fonds.

---