Nog 18 boeken in de race voor titel 'beste Brabantse boek'


Longlist Prijzen der Brabantse Letteren bekend

NOORD-BRABANT (TILBURG), 20061018 -- De eerste schifting in de strijd om het 'beste Brabantse boek' is een feit: van de 59 boeken die kandidaat waren voor de derde Schrijversprijs der Brabantse Letteren zijn er 18 doorgedrongen tot de zogenaamde longlist.Hoewel het merendeel van de geselecteerde boeken romans betreft, staan er ook enkele po?ziebundels en kinderboeken op de lijst. Van de negen debutanten op de kandidatenlijst overleefden er drie de eerste selectieronde: Beitske Bouwman, Eus Roovers en Arthur Umbgrove. Zij komen in aanmerking voor de Debutantenprijs. Naast deze debutanten bevat de lijst ook een aantal gevestigde namen, zoals A.F.Th. van der Heijden, Ted van Lieshout en Victor Vroomkoning. Verder staan drie van de zes genomineerden van de Debutantenprijs 2005 op de lijst: Vrouwkje Tuinman, Arjan Visser en Stijn van der Loo (toen winnaar). De auteurs op de longlist zijn afkomstig uit heel Brabant, waarbij Den Bosch met vier auteurs het best vertegenwoordigd is.
De complete longlist vindt u op de website van LiBra.

Voor de auteurs die de longlist niet hebben gehaald is de strijd allerminst voorbij: zij dingen allemaal nog mee naar de Publieksprijs. Deze gaat van start in december, wanneer ook de shortlist bekendgemaakt wordt.

De Prijzen der Brabantse Letteren worden georganiseerd door LiBra, het Literair Informatiepunt Brabant. De jury bestaat uit Rob Schouten (dichter, criticus en columnist), Arie Storm (schrijver en criticus) en Mieske van Eck (kunstredacteur en columnist Brabants Dagblad). De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 11 maart 2007 in het Chass? Theater in Breda. Naast de Schrijversprijs van ? 5.000,-- voor het beste Brabantse boek, is er een Debutantenprijs van ? 2.500,-- en een Publieksprijs van ? 1.000,--.

Meer informatie over de Prijzen der Brabantse Letteren is te vinden op de website www.libralink.nl

LiBra, het Literair Informatiepunt Brabant