Politieberichten Eemland noord, 09.40 uur

Utrecht, 19-10-2006

Aanrijding tussen twee autos en fiets

SOEST Een 61-jarige fietser uit Soest is woensdag op de Van Weedestraat met zijn fiets terechtgekomen tussen twee autos die met elkaar in botsing kwamen. De fietser bleef ongedeerd.

Omstreeks 14.00 uur fietste de man over de Van Weedestraat richting het VVV-kantoor. Ter hoogte van de spoorwegovergang stak hij de weg over om zijn tocht te vervolgen op het fietspad voor tegemoetkomend verkeer.

Een automobiliste (personalia nog onbekend) kwam van het parkeerterrein achter het VVV-kantoor en wilde de Van Weedestraat oprijden. Mogelijk zag zij de fietser te laat, waarna zij op het gaspedaal trapte in plaats van de rem. Vervolgens schoot zij de weg op en reed tegen de auto van een 27-jarige Amersfoorter.

De fietser kwam hiertussen terecht, maar liep geen verwondingen op. Een 25-jarige vrouw die bij de Amersfoorter in de auto zat is door amulancepersoneel onderzocht vanwege nekklachten, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt het ongeval.

Snelheidscontrole

SOEST Op de Vredehofstraat heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 12.45 en 14.45 uur passeerden 1515 voertuigen de rader. Daarvan reden er 98 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 83 kilometer per uur, waar maximaal 50 mag worden gereden.