GroenLinks

De werkloosheid stijgt weer: hoe kan dat kabinet?

19 oktober 2006

GroenLinks wil met spoed uitleg van het kabinet over de stijging van de werkloosheid. Het CBS meldt vandaag dat de werkloosheid in het 2e kwartaal van dit jaar gestegen is tot 417.000 personen; 14.000 mensen meer dan in het
1e kwartaal van dit jaar. Dit harde feit staat in schril contrast tot de 'goed nieuwsshow' die dit kabinet op Prinsjesdag opvoerde. Het kabinet moet zich hierover verantwoorden; want GroenLinks zal de premier en zijn kabinet blijven wijzen op de 'kleine lettertjes'.

Kees Vendrik zal hedenochtend bij het debat over de begroting Economische Zaken aan minister Wijn vragen hoe hij de stijgende werkloosheid denkt te kunnen verklaren. Bovendien wil Ineke van Gent een brief van de minister van Sociale Zaken ontvangen, vóór de behandeling van diens begroting, waarin de minister aangeeft hoe hij met extra maatregelen de stijgende werkloosheid ongedaan denkt te maken.

Wie, zoals dit kabinet, voortijdig succes claimt, heeft de dure plicht bij het uitblijven daarvan extra maatregelen te nemen. Want met verkiezingsretoriek help je mensen niet aan de slag.

Ineke van Gent
Kees Vendrik