Politieberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 19-10-2006

Verdachten voor heling aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie twee personen op verdenking van heling van fietsen aangehouden. Omstreeks 19.00 uur werd een 59-jarige man uit Utrecht op de Oudegracht aangehouden vanwege het bezit van een gestolen fiets. Een uur later werd op het Vredenburgviaduct een fietser zonder licht gecontroleerd. Op de fiets zaten braaksporen waarop de 14-jarige jongen op verdenking van heling is aangehouden. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Onder invloed

VLEUTEN Woensdagavond heeft de politie omstreeks 21.00 uur een 40-jarige automobiliste Vleuten aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De vrouw viel op doordat zij zonder verlichting en te hard reed op de Europaweg. Uit de blaastest bleek dat de vrouw 525 ug/l in haar lichaam had zitten. Ze is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De vrouw heeft een rijverbod gekregen en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Diverse winkeldieven aangehouden

UTRECHT Woensdag heeft de politie diverse winkeldieven, met behulp van omstanders, aangehouden. Omstreeks 13.15 uur werd in een winkel aan de Rijnkade een bij de politie bekende veelpleger, een 23-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats, op verdenking van diefstal aangehouden.

Omstreeks 14.15 uur werden in een winkel aan de Andesdreef twee dievegges van 11 en 12 jaar uit Utrecht aangehouden. Na verhoor zijn zij aan hun vaders overgedragen. Omstreeks 14.45 uur werd in een winkel aan de Lange Viestraat twee Litouwse winkeldieven aangehouden. Een man van 19 jaar en een vrouw van 26 werden vervolgens door een beveiligingsmedewerker aan de politie overgedragen. In een winkel aan het Radboudkwartier werd omstreeks 15.45 uur drie meisjes aangehouden op verdenking van diefstal. De meisjes van 14 en twee van 15 jaar, uit Utrecht en Zeist zijn op het politiebureau verhoord. Zij bleken al een landelijke winkelverbod bij de betreffende winkel te hebben. Omstreeks 17.30 werd in een winkel aan de St. Jacobsstraat een bij de politie bekende veelpleger van 33 jaar uit Utrecht op verdenking van winkeldiefstal aangehouden.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie omstreeks 13.30 uur twee verdachte aangehouden in verband met inbraak in een vrachtwagen die geparkeerd stond aan de Australiëlaan. Op basis van het opgegeven signalement door een melder, kon de politie een jongen en een meisje op een scooter op de Beneluxlaan aanhouden. De 17-jarige jongen uit Utrecht en het 17-jarige meisje uit Nieuwegein zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Steekpartij

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag heeft omstreeks 02.00 uur een steekpartij in een woning aan de Troelstralaan plaatsgevonden. Tijdens een vechtpartij waar twee mannen en een vrouw bij betrokken waren, heeft de vrouw een van de mannen met een mes gestoken. Deze man en vrouw liepen verwondingen op en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Het motief voor de vechtpartij ligt in de relationele sfeer. De drie betrokkenen zijn aangehouden en de politie onderzoekt de zaak.