Gemeente Geldermalsen

Stichting zet zich in voor starterswoningen

Gemeentebestuur positief over initiatief Stichting Startblok

19 oktober 2006 - Het gemeentebestuur van Geldermalsen staat positief tegenover het initiatief van de Stichting Startblok, die zich actief wil inzetten voor de bouw van meer koopwoningen voor starters in de gemeente.

De stichting is opgericht naar aanleiding van een informatieavond die in april 2006 op initiatief van de PvdA-fractie is georganiseerd. Deze bijeenkomst werd mede georganiseerd door de provincie Gelderland. De stichting zet zich in voor de bouw van goedkope en betaalbare woningen (bij voorkeur in eigen beheer) voor de leden van de Vereniging Startblok. Deze vereniging is in oprichting. Starters die in aanmerking willen komen voor woningen van Startblok zullen dus lid moeten worden van deze vereniging.

Mogelijk dat de stichting voor de bouw van starterswoningen in aanmerking komt voor een subsidie van de provincie, in het kader van de regeling Vitaal Gelderland. De gemeente ondersteunt de stichting bij het indienen van de subsidieaanvraag bij de provincie en bij het formuleren van de randvoorwaarden en selectiecriteria voor eventuele projecten.