1e persbericht van donderdag 19 oktober 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 19-10-2006

Eindhoven: Politie pakt parkeerautomaatkraker

De politie heeft donderdag om 0.15 uur op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie betrapte hem bij een opengebroken parkeerautomaat. Het was hem nog niet gelukt bij het geld te komen. De man is de cel ingegaan.

Eindhoven: Politie verdenkt Eindhovenaar van diefstal

Donderdag om 2.30 uur heeft de politie op de Cavallilaan een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man stapte op de Cavallilaan uit zijn auto. Bij controle bleek in die auto een flinke hoeveelheid elektriciteitskabel te liggen die mogelijk van diefstal afkomstig is. De man kon niet aangeven waar de kabel vandaan kwam. De kabel is in beslag genomen en de man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie controleert verkeer in Strijp

De politie heeft donderdag op de Oirschotsedijk en de Beukenlaan een verkeerscontrole gehouden. Ze schreef in totaal 58 bekeuringen uit. De meeste bonnen gingen naar bestuurders die de gordel niet droegen (23). Verder werd bekeurd voor snelheid, rood licht, niet tonen rijbewijs, geen verzekering, geen rijbewijs, niet dragen helm, te hoge constructiesnelheid bromfiets en geen verlichting.

Helmond: Politie houdt drie dieven aan

Op de Wolfsputter Baan heeft de politie donderdag om 3.30 uur drie Helmonders van 52, 42 en 26 jaar oud aangehouden. Ze reden in een auto met daarachter een aanhangwagen. Bij controle bleek de aanhanger in de buurt van het Limburgse Horst gestolen te zijn. Op de aanhanger lag een flinke partij aluminium hoeklatten. Deze latten waren gestolen in Grubbenvorst. De drie mannen zijn ingesloten.

Helmond: Politie houdt verdachte van woninginbraak aan

De politie heeft woensdag om 16.00 uur op Oostende een 20-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man werd gezocht omdat hij verdacht wordt van een woninginbraak op 25 september van dit jaar. Bij die inbraak in de Merelstraat werd een auto weggenomen. De auto is enkele dagen na de diefstal terug gevonden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Reusel: Politie houdt twee verdachten openlijke geweldpleging aan

De politie heeft woensdagmiddag in Reusel twee mannen van 22 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij afgelopen zondagavond een 18-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. De reden zou zijn dat de 18-jarige een avond daarvoor een van de verdachten had geslagen. De twee verdachten lokten de 18-jarige man, die pizzabezorger is, naar een adres in Reusel. Daar wachtten ze hem op en sloegen hem met een stok. De 18-jarige raakte lichtgewond. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Politie controleert op snelheid

Woensdag tussen 18.25 en 19.55 uur heeft de politie op de Provincialeweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 548 passanten reden er 51 te hard. De snelste reed 88 km/u. 50 is daar toegestaan.