Gemeente Den Haag

oktober 2006
The Hague Festivals in 2007 van start(19 oktober)

De in het collegeprogramma aangekondigde Haagse feesten krijgen vorm. Onder de titel The Hague Festivals is de afgelopen weken veel voorbereidend werk verricht. Momenteel wordt de mogelijkheid onderzocht om jaarlijks twee edities van het festival te houden: De juni-editie (periode 14 t/m 30 juni) rondom de uitreiking van de The Hague Prize ( prijs voor internationaal recht) en de september-editie (periode 7 t/m 21 september) rondom Prinsjesdag en de Internationale dag van de vrede op 21 september. Doel van The Hague Festivals is Den Haag op de kaart te zetten als internationale stad van vrede en recht, zowel nationaal als internationaal.

"De The Hague Festivals zorgen voor een versterking van de band tussen alle Hagenaars en maken de burgers trots op hun stad", aldus wethouder Frits Huffnagel (Citymarketing). "Daarnaast zijn The Hague Festivals een belangrijk instrument voor de citymarketing en profilering van Den Haag. Door bundeling van de evenementen kunnen we Den Haag beter promoten". The Hague Festivals worden georganiseerd volgens een groeimodel. De eerste editie bundelt een aantal bestaande evenementen en zal zich vooral concentreren in het centrum van de stad. Door het toevoegen van evenementen groeit een jaarlijks, sprankelend festival voor lokaal, landelijk en internationaal publiek.

The Hague Festivals brengt in 2007 een aantal bestaande (culturele) evenementen samen tijdens de twee festivalperiodes. De eerste positieve gesprekken met een aantal belangrijke organisatoren hebben al plaatsgevonden. De bestaande (culturele) evenementen die zich aansluiten bij The Hague Festivals kunnen zich door gezamenlijke promotie nadrukkelijker op de kaart zetten. Voor de juni-editie zal aansluiting gezocht worden bij de (culturele) evenementen en thematische tentoonstellingen in deze periode. Het nieuwe Festival Classique maakt hier eveneens onderdeel van uit.