Uitgev. eenvoudig communiceren

Hittegolf: een thriller op niveau als makkelijk-lezenboek

Bij Uitgeverij Eenvoudig Communiceren komt deze week het spannende boek Hittegolf van René Appel uit. Het is de eerste makkelijk-lezendetective voor laaggeletterden. De thriller Hittegolf verschijnt niet toevallig juist in de startweek van de campagne van het CPNB, 'Nederland Leest'. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren laat met dit boek zien dat ook voor de 1,5 miljoen mensen in Nederland die moeite hebben met lezen aantrekkelijke en spannende literatuur uitgegeven kan worden.

Hittegolf is een bewerking van een verhaal van René Appel, een van Nederlands bekendste misdaadauteurs. Het is vereenvoudigd tot een makkelijk-lezenboek. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren ziet het boek als een belangrijke toevoeging op de campagne 'Nederland Leest' van het CNPB die deze week begint. Deze campagne wil Nederland weer aan het lezen krijgen, maar ziet over het hoofd dat voor veel Nederlanders lezen niet zo vanzelfsprekend is. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren vindt dat juíst deze groep niet vergeten moet worden. Het motto van de uitgeverij is niet voor niets Lezen is voor iedereen.

Hittegolf
Hittegolf gaat over een moord die een onschuldige jongen in de schoenen wordt geschoven. Het verhaal speelt zich af tijdens een extreem warme zomer; de trillende hitte is op elke pagina voelbaar. In het boek is het typische Appel-stijlelement van de geraffineerde psychologische opbouw volop aanwezig. Bij de bewerking bleek vooral dit een enorme uitdaging, het behouden van de subtiele plot binnen een vereenvoudigde verhaallijn.

René Appel
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren is blij dat René Appel bereid was zijn thriller af te staan voor hertaling. Heel verwonderlijk is dat overigens niet. Naast auteur is René Appel emiritus-hoogleraar Nederlands als Tweede Taal (NT2) en bovendien voorzitter van de Stichting Makkelijk Lezen, een stichting die zich onder meer beijvert voor meer makkelijk leesbare boeken.

Boekhandel
Hittegolf is een uitgave van uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Het boek kost EUR 7,50 en is verkrijgbaar bij de boekhandel (ISBN 90-8696-008-1) of rechtstreeks bij de webwinkel van de uitgeverij: www.eenvoudigcommuniceren.nl.

Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
De uitgaven van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren richten zich op mensen die moeite hebben met lezen. Zij kenmerken zich door begrijpelijk taalgebruik en een overzichtelijke vormgeving. Recente publicaties zijn onder meer 'Ik overleefde Auschwitz' en 'Hutspot en Couscous' - kookboek voor laaggeletterden. Voor meer informatie, zie www.eenvoudigcommuniceren.nl.

Voor meer informatie over dit persbericht:
Neem contact op met Ralf Beekveldt, Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, op telefoonnummer
020-520 60 70 of

06-54205874 of via mail: info@eenvoudigcommuniceren.nl