Politiebond ACP

Eerste afspraken uit CAO gepubliceerd

Actueel
De eerste afspraken uit de CAO politie 2005-2007 zijn gepubliceerd in de Staatscourant. Hiermee zijn deze afspraken onderdeel geworden van de rechtspositie politie (Barp). De politieambtenaar kan nu officieel aanspraak maken op deze afspraken.

De Regeling compensatie inkomensgevolgen WIA sector Politie geeft politieambtenaren, die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn en door de arbeidsongeschiktheid inkomensverlies lijden, een aanspraak op een compensatie van 70% voor dat mogelijke inkomensverlies.

In de Regeling herbeoordelingsoperatie WAO sector Politie staan de afspraken over de gevolgen voor de (gewezen) politieambtenaar met het recht op een WAO-uitkering van de herbeoordeling van zijn arbeidsongeschiktheid. Als gevolg van de herbeoordelingsoperatie kan van een politieambtenaar de restverdiencapaciteit hoger worden vastgesteld waardoor de mate van arbeidsongeschiktheid afneemt.

De wijziging rechtspositionele regelingen sector Politie in verband met de CAO leidt tot wijzigingen in het Besluit bezoldiging politie, de Regeling salaris aspirant, de Regeling spaarloon politie en de Tijdelijke regeling nachtdienstontheffing politie (55+) die door de publicatie officieel met 5 jaar is verlengd.

GeĂŻnteresseerden kunnen terecht op www.caoloket.nl. Onder "laatste nieuws" is de circulaire 2006-0000327897 van 6 oktober 2006 te vinden. Deze circulaire bevat de teksten van de publicatie in de Staatscourant en de toelichting daar op.