Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 19 oktober

BERGEN OP ZOOM, 19 oktober 2006

Bekeuringen bij fietserscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag een controle op fietsers in de Wouwsestraat en omgeving, n.a.v. veel klachten van het winkelend publiek. De politie bekeurde 23 fietsers voor het rijden in voetgangersgebied. Twee snorfietsers werden bekeurd voor het rijden in voetgangersgebied. Ook werd er één bromfietser beboet voor rijden zonder helm en twee automobilisten voor het verkeerd parkeren van hun voertuig aan de Cromwielstraat.

Vierde verdachte inbraak aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een vierde verdachte aangehouden voor een inbraak op zondagochtend in een winkel aan het Piusplein. Woensdag werd de 18-jarige man uit Bergen op Zoom aangetroffen in de van Heelulaan. De man is in verzekering gesteld.
Een getuige zag zondagochtend vier daders inbreken in de winkel en alarmeerde de politie. Bij het zien van de politie sprongen vier verdachten in een auto en reden weg. Bij het wegvluchten botsten ze frontaal op een politiewagen. Diezelfde nacht werd een 18-jarige verdachte uit Bergen op Zoom aangehouden. Op zondag werden nog een 17-jarige en een 18-jarige verdachte uit Bergen op Zoom aangehouden De minderjarige jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. Eén andere 18-jarige verdachte is op vrije voeten gesteld. De andere twee verdachten zitten nog vast. De vluchtauto is in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Inbraak in praktijkruimten

SINT WILLEBRORD: Bij een inbraak in een praktijkruimte aan de Dorpsstraat zijn meerdere laptops gestolen. De daders forceerden in de nacht van woensdag 18 op vrijdag 19 oktober een raam van het pand. Ook binnen richtten ze vernielingen aan. De politie stelt een onderzoek in. De gedupeerde zal aangifte doen van inbraak.
Ook in een praktijkruimte aan de Pastoor Bastiaansensingel is ingebroken. Tussen woensdagavond en donderdagochtend forceerden de daders een raam. Er is niets weggenomen.

Snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie heeft op woensdag 18 oktober een snelheidscontrole gehouden aan de Jan Vermeerlaan. Tussen 11.30 uur en 14.35 uur werden 1049 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 136 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Politie houdt man aan na aanhoudende geluidsoverlast

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagavond een 24-jarige man uit Roosendaal aan nadat hij geluidsoverlast had veroorzaakt. De politie ging aan de hand van een melding naar de appartement van de man. Er waren al eerder meldingen geweest van geluidsoverlast. Hierover had de politie met de man afgesproken dat de volgende keer dat hij overlast veroorzaakte zijn apparatuur in beslag zou worden genomen. De politie constateerde dat er wederom sprake was van overlast. De man reageerde niet op de politie, toen ze zijn aandacht probeerde te trekken door aanbellen, aankloppen en roepen. Uiteindelijk heeft de politie besloten de deur te forceren. De man is aangehouden en de geluidsapparatuur is in beslag genomen.

Auteur: Inge Rijgersberg