Politie Gelderland-Zuid

Betrapte inbreker rijdt in op getuige

Heilg Landstichting, 19-10-2006 o De districtsrecherche in Tweestromenland is een onderzoek gestart naar het inrijden op een man met een fiets, nadat deze de verdachte had betrapt tijdens het inbreken in een camper op de van Haaftenlaan in Heilig Landstichting. De politie ging na de melding meteen ter plaatse.

Drie mannen zouden de camper daar geparkeerd hebben om een stukje te gaan fietsen in de omgeving. Toen zij terug kwamen zag de fietser, een 40-jarige Culemborger, dat het achterraam van de camper kapot was en dat een man achter op het fietsenrek van de camper stond. Toen de man de fietser in het oog kreeg, schrok hij en vluchtte naar zijn auto en reed weg. De fietser probeerde dit te verhinderen door voor de auto te gaan staan, maar kon nog net op tijd wegspringen omdat de man gewoon doorreed. Zijn fiets raakte beschadigd.

De politie is een onderzoek gestart. Aan de hand van getuigenverklaringen kon de betrokken auto achterhaald worden. De auto werd dinsdag aangetroffen in Nijmegen, deze is in beslag genomen. Aan de auto en de fiets is inmiddels sporenonderzoek verricht. De politie hield een 21-jarige Nijmeegse, eigenaresse van de auto, aan als verdachte. Zij is in verzekering gesteld en wordt verder verhoord. De politie onderzoekt wie de auto bestuurd heeft. Al eerder werd een 23-jarige Nijmegenaar aangehouden als verdachte, hij zou de auto geleend hebben. Uit verklaringen komt naar voren dat de 23-jarige niet betrokken is bij deze zaak. Het onderzoek wordt voortgezet.

De Culemborger deed aangifte van poging tot doodslag en vernieling. Een 44-jarige man, eveneens uit Culemborg, heeft aangifte gedaan van poging tot diefstal in de camper. (08)