CDA afdeling Gelderland


Nog 34 dagen tot de verkiezingen!

24-10-2006

NIEUWSBULLETIN 19 oktober 2006

Het CDA investeert in Gelderland


· Agenda Gelderse kandidaten komende week

· Online-informatie over het CDA en de websites Gelderse kandidaten
· Regionale verkiezingsmanifestatie met Jan Peter Balkenende op 25 oktober in Harderwijk

· Ormel neemt deel aan twee debatten tijdens De Nacht van de VN
· Dagblad De Gelderlander organiseert op 13 november een verkiezingsbijeenkomst in Doetinchem

· De Pater: verkiezingsdebat van de Lionsclubs Deventer-Zuid en IJsselland

· Jan Jakob van Dijk: debat over de resultaten van de Europese Top
· Ormel: Begrotingsbehandelingen Buitenlandse Zaken

De Gelderse kandidaten voor de Tweede Kamer houden u de komende weken via deze nieuwsbrief op de hoogte van hun kameractiviteiten en agenda. Hopelijk verspreidt u deze nieuwsbrief, zodat zoveel mogelijk leden en belangstellenden op de hoogte worden gehouden!

Agenda Gelderse kandidaten komende week:


· Zaterdag 21 oktober: Henk Jan Ormel zal deelnemen aan het Vara-tv-programma KASSA, op Nederland 1 over malafide hondenhandel. 18.55-19.45 uur vanuit Hilversum, Mediapark.

· Zaterdag 21 oktober: Henk Jan Ormel zal in het programma Rondom Tien ingaan op dierenwelzijn in de politiek, NCRV, 21.10-22.00 uur
· Maandag 23 oktober: Verkiezingsbijeenkomst s avonds te Nijkerk met Henk Jan Ormel en de nieuwe kandidaat Eddy Bilder. Henk Jan Ormel zal eerst terugblikken op wat het CDA de afgelopen jaren voor elkaar heeft gekregen, om daarna vooruit te kijken naar wat het CDA ons de komende jaren heeft te bieden. Eddy Bilder zal ons vertellen hoe hij zijn nieuwe rol gaat oppakken en wat hij in Den Haag kan betekenen voor onze regio. Locatie: "De Schakel", Oranjelaan 10 te Nijkerk.


· Maandag 23 oktober: Jan Jacob van Dijk spreekt op bijeenkomst van het CDA-Zaltbommel en CDA-Maasdriel in het dorpshuis Gambora te Gameren, aanvang 20.30 uur. Dagvoorzitter is John van Meeteren en de volgende onderwerpen komen tijdens deze bijeenkomst aan de orde: het sociale gezicht van het CDA en campagne voeren voor de Tweede Kamer en voor de Provinciale Staten.


· Dinsdag 24 oktober: Jan Jacob van Dijk bespreekt in een plenair debat in de Tweede Kamer de resultaten van de Europese Top die het weekeinde ervoor in Brussel is gehouden.

· Dinsdag 24 oktober: Marleen de Pater neemt deel aan het verkiezingsdebat van de Lionsclubs Deventer-Zuid en IJsselland. Zij zal de degens kruisen met PvdA-kandidaat Krähe. Zij zal duidelijk maken waar het CDA voor staat en wat het CDA van plan is. Locatie: Restaurant De Roskam, Hoofdstraat 26 te Gorssel.
· Dinsdag 24 oktober: Henk Jan Ormel neemt tijdens De Nacht van de VN deel aan twee debatten. Vanaf 20.15 uur neemt Henk Jan deel aan het debat de Internationale Rechtsorde in het Cinecenter 3 te Amsterdam. Thema van dit debat is: wat kan de VN doen voor een goede rechtspositie voor iedere wereldburger? Daarna schuift Henk Jan aan bij het fractiespecialistendebat in de MAX in de Melkweg te Amsterdam, aanvang 21.30 uur. In dit debat wordt teruggekeken op de periode dat Kofi Annan Secretaris Generaal van de Verenigde Naties is geweest. Tevens zal er een blik op de toekomst van de internationale agenda voor de komende jaren worden geworpen. Graag toeschouwers in de zaal bij beide debatten die CDA-standpunten willen ondersteunen.


· Woensdag 25 oktober: Jan Jacob van Dijk is gastspreker bij de Algemene Ledenvergadering van het CDA in Heerden, aanvang 19.30 in Horeca t Spyker, Putterweg 2 te Wapenveld. De wapenfeiten van het kabinetsbeleid en het CDA verkiezingsprogramma zullen uitgebreid aan de orde komen.


· Woensdag 25 oktober: TV-opname van Marleen de Pater door mediastichting Lokaalmondiaal over de bestrijding van mensenhandel. De bestrijding van deze moderne slavernij was een van de speerpunten van het kabinet. Aan de orde komen de resultaten van de afgelopen periode en de verbeter-punten voor de komende periode.


· Woensdag 25 oktober: Henk Jan Ormel en Marleen de Pater nemen deel aan de regionale verkiezingsmanifestatie van het CDA in Gelderland. Onze lijsttrekker Jan Peter Balkenende wordt hier ook verwacht. Reserveer deze datum alvast in uw agenda! Locatie: het Stadstheater Cultureel Centrum in harderwijk, aanvang 19.30 uur. Lees onderaan hier meer over.


· Donderdag 26 oktober: Henk Jan Ormel woont een businessdiner in het museum Naturalis te Leiden bij. Het diner wordt gehouden naar aanleiding van het delegatiebezoek afgelopen mei van de vaste Kamercommissie VWS naar Boston. Het doel van dit werkbezoek was om een beter begrip en inzicht te krijgen in biotech geneesmiddelen. Aansluitend aan het diner neemt Henk Jan deel aan een debat.
· Donderdag 26 oktober: Marleen de Pater zal het AO voorzitten over het Plan van aanpak TBS. Het zal een pittig debat worden van drie uur lang.

· Donderdag 26 oktober: Henk Jan Ormel zal tijdens een AO het woord voeren namens de CDA-fractie over CITES, wat staat voor Convention on International Trade in Endangered Species. Het betreft een algemeen overleg over de illegale handel in exoten en de walvisjacht in IJsland.


· Vrijdag 27 oktober: Henk Jan Ormel, Jan Jacob van Dijk en Marleen de Pater wonen de vergadering bij van het Gelders Contact, op het CDA-bureau te Arnhem om 16.00 uur.


· Zaterdag 28 oktober: Henk Jan Ormel woont de ledendag 60 jaar Veluws Hert van 10.00-14.00 uur bij. Henk Jan heeft zich nadrukkelijk ingezet voor de situatie en het welzijn van de grote grazers in de Oostvaarderplassen. Deze bijzondere ledendag vindt plaats in PVC, Elspeterweg 61 te Vaassen.


· Maandag 30 oktober: Aart Mosterd zal spreken op de Overdrachtsconferentie Kwaliteit van de leerlingenzorg in het vmbo en praktijkonderwijs te Amersfoort


· Maandag 30 oktober: Henk Jan Ormel woont de bijeenkomst bij ter ere van de ontvangst in de Vergaderzaal van de Eerste Kamer van de Koning en Koningin van Jordanië.


· Woensdag 1 november: Jet Weigand voert vandaag een overleg met het Netwerk Christelijk onderwijs over actuele zaken in het onderwijs.


· Woensdag 1 november: Aart Mosterd houdt een spreekbeurt over de WMO te Lisse. Deze Wet Maatschappelijke Ondersteuning biedt kansen op een betere ondersteuning dicht bij mensen.


· Woensdag 1 november: Marleen de Pater zal spreken op een discussiemiddag van de Zutphense Ouderenbonden in de grote zaal van de Born te Zutphen.


· Woensdag 1 november: Marleen de Pater is later op de middag te beluisteren in een radio-uitzending van Stadsomroep Arnhem. Zij zal in gesprek gaan over actuele onderwerpen.


· Woensdag 1 november: Marleen de Pater neemt s avonds deel aan het Tv-programma Document, verzorgd door de NCRV. Het onderwerp zal zijn adoptie.


· 13 november: dagblad De Gelderlander organiseert in het Ludgercollege te Doetinchem een bijeenkomst onder de titel verkiezingskaravaan, aanvang 19.30 uur. Jan Peter Balkenende en Henk Jan Ormel nemen deel aan deze bijeenkomst en zullen zoveel mogelijk vragen vanuit het publiek beantwoorden. Opgave is binnenkort mogelijk via De Gelderlander. Reserveer deze datum alvast in uw agenda en kom met zoveel mogelijk mensen naar deze bijeenkomst toe, zodat het een fantastische CDA-avond wordt!

Meer informatie over het CDA en de Gelderse kandidaten Meer informatie over het CDA en de Gelderse kandidaten vindt u op:


· www.cda.nl


· www.cdagelderland.nl


· www.henkjanormel.nl


· www.marleendepater.nl


· www.janjacobvandijk.nl


· www.weigand.nl

Regionale verkiezingsmanifestatie met Jan Peter Balkenende op 25 oktober in Harderwijk
In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november a.s. organiseert het CDA zes grote regionale verkiezingsmanifestaties met lijsttrekker Jan Peter Balkenende.
De manifestaties bieden een mix van politiek, discussie, cultuur en gezelligheid. Tijdens elke bijeenkomst spreekt de lijsttrekker. Er is ook een rol weggelegd voor de regionale Kamerleden en kandidaat-Kamerleden.
De eerste manifestatie vindt plaats in Harderwijk op woensdag 25 oktober. Wij hopen u daar in het Stadstheater Cultureel Centrum te Harderwijk te mogen ontvangen, aanvang 19.30 uur. Een groot aantal van de manifestaties vindt plaats in schoolgebouwen c.q. kenniscentra. Hiermee wil het CDA het belang van onderwijs en kenniseconomie benadrukken.
De data en locaties van de manifestaties zijn:
Woensdag 25 oktober
Stadstheater Cultureel Centrum, Stationslaan 25 te Harderwijk. Aanvang 19.30 uur
s Middags is er een werkbezoek in de regio.
Maandag 6 november
Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn, Cattelaar 2 te Rijssen (Overijssel)
Aanvang 19.30 uur
In de middag is er een werkbezoek in de regio.
Zondag 12 november
Thuis-in-Limburgdag van 13.00 tot 16.30 uur.
Daarna is er van 16.30-18.00 uur een regionale manifestatie. Locatie: De Oolderhof, Groeneweg 3 te Herten
Dinsdag 14 november
Regionale manifestatie in Cicero Kenniscentrum, Anne de Vriesstraat 70 te Assen
Aanvang 19.30 uur
In de middag is er een werkbezoek in de regio.
Zaterdag 18 november
Verkiezingstournee in Brabant. Start tournee: 10.00 uur in Roosendaal De tournee wordt afgesloten met een politieke manifestatie in scholengemeenschap De Rooi Pannen, dr. Ahausstraat 1 te Tilburg. Aanvang manifestatie: 15.30 uur
Maandag 20 november
Slotmanifestatie in de Keukenhof te Lisse
Aanvang 19.30 uur
In de middag is er een werkbezoek in de regio.

Dagblad De Gelderlander organiseert op 13 november een verkiezingsbijeenkomst in Doetinchem
Dagblad De Gelderlander organiseert op 13 november een bijeenkomst onder de titel verkiezingskaravaan in het Ludgercollege te Doetinchem, aanvang 19.30 uur. Jan Peter Balkenende en Henk Jan Ormel nemen deel aan deze bijeenkomst en zullen zoveel mogelijk vragen vanuit het publiek beantwoorden. Opgave is binnenkort mogelijk via De Gelderlander. Reserveer deze datum alvast in uw agenda en kom met zoveel mogelijk mensen naar deze bijeenkomst toe, zodat het een fantastische CDA-avond wordt!

Ormel neemt deel aan twee debatten tijdens De Nacht van de VN Henk Jan Ormel neemt op dinsdag 24 oktober deel aan twee debatten tijdens De Nacht van de VN in de melkweg Amsterdam. Vanaf 20.15 uur neemt Henk Jan onder leiding van Ivette Foster (documentairemaakster) deel aan het debat De Internationale Rechtsorde. Aan de orde komen de volgende onderwerpen: wat kan de VN doen voor een goede rechtspositie voor iedere wereldburger? Wat voor effect hebben bijvoorbeeld internationale strafhoven, de mensenrechtencommissie, het Comité voor de rechten van de vrouw? Wat gaat er goed? Waar moet meer aandacht aan besteed worden? Deelnemers: Henk Jan Ormel (CDA), Cees Flinterman (VN Comité voor Vrouwenrechten), Willem van Genugten (professor Internationaal Recht aan de Universiteit van Tilburg) en Gerhard Anders (hoogleraar Internationaal Recht te Zurich).
Vanaf 21.30 uur neemt Henk Jan onder leiding van Pieter Hilhorst (columnist voor de Volkskrant en Sophie Hilbrand (BNN) deel aan het fractiespecialistendebat. In dit debat wordt er teruggeblikt op de periode Annan als Secretaris Generaal van de Verenigde Naties met fractiespecialisten uit de Tweede Kamer. Wat veranderde de afgelopen tien jaar in VN? Wat veranderde de VN in de wereld? Dient de organisatie nog steeds haar oorspronkelijke doel of is dit aangepast aan de tijdgeest? Wat heeft Annan bereikt, en wat draagt hij over aan zijn opvolger? Deelnemers: Henk Jan Ormel (CDA), Hans van Baalen (VVD) en Bert Koenders (PvdA).
Graag toeschouwers in de zaal die CDA-standpunten willen ondersteunen. Kaarten kosten 7,50 (voorverkoop bij de Melkweg, AUB ticketshop, 150 grotere postkantoren, GWK stationskantoren, Boudisque, Concerto, Get Records, Free Record Shops, Uitburo (0900-0191 - 0,40pm), Ticket Service (0900 - 3001250 - 0,45pm), en ticketservice.nl. Henk Jan Ormel tijdens de begrotingsbehandelingen Buitenlandse Zaken: Henk Jan Ormel zal tijdens de begrotingsbehandelingen Buitenlandse Zaken pleiten voor het consuleren van een 'eminent expert group' over het internationale recht met betrekking tot de bestrijding van het terrorisme. Ook zal hij de minister vragen hoe het nu verder moet met de nucleaire dreiging van Iran en Noord-Korea.

Nederland neemt verantwoordelijkheid voor de internationale rechtsorde door bij te dragen aan vredesmissies in het buitenland. Het is essentieel voor onze militairen die wij uitzenden dat zij zich gesteund weten door de Nederlandse samenleving.

Het is een belangrijke taak voor de regering om het maatschappelijk draagvlak voor uitzendingen zo groot mogelijk te laten zijn.

Verder zal hij namens de CDA fractie via een motie de regering opdragen tijdens de komende NAVO top te Riga en in andere contacten in NAVO-verband de huidige financiering van NAVO-activiteiten aan de orde te stellen en evenredige kostendeling (common funding) als een oplossing in te brengen.
De CDA fractie is van mening dat diegenen die zich tijdelijk in Nederland vestigen om te werken bij een internationale organisatie of in het bedrijfsleven goed en snel geholpen moeten kunnen worden. Henk Jan Ormel zal de regering verzoeken verbetering in het visumbeleid door te voeren en daarbij de mogelijkheid van het versterken van de consulaire posten bij te betrekken.