Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 19 oktober 2006

BT OP GROEIKOERS IN RUSLAND

BT heeft in Moskou officieel een nieuw regionaal hoofdkantoor geopend. Vanuit Moskou wil BT een groeikoers inzetten voor de Russische markt en andere landen die deel uitmaken van de Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). De opening is een nieuwe mijlpaal in het streven van BT om wereldwijd toonaangevend te zijn in de digital networked economy.

Volgens François Barrault, President van BT International, wil BT zijn klanten van dienst zijn op elke plaats waar zij actief zijn. "Dat doen we mede door technisch en fysiek aanwezig te zijn, met lokaal beschikbare kennis en vaardigheden. Rusland en de hele GOS-regio zijn voor onze klanten gebieden voor groei en investeringen", aldus Barrault. De klanten van BT willen dat BT's positie in de regio wordt versterkt. "De aankondiging van vandaag is zeker een grote stap in die richting. De expansie naar andere GOS-landen is al begonnen: we hebben niet alleen MPLS-nodes in Rusland, maar nu ook in Oekraïne en Kazachstan. Andere landen staan op het programma, maar momenteel zijn Rusland, Oekraïne en Kazachstan onze speerpuntlanden."

De aanwezigheid van BT in Moskou is een antwoord op de groeiende vraag van internationale bedrijven in Rusland naar networked IT-diensten, maar ook van Russische bedrijven die internationaal willen uitbreiden. Als leverancier op wereldschaal kan BT putten uit 27.500 hooggeschoolde technici. BT biedt klanten in Rusland bovendien het complete portfolio aan networked IT-diensten dat ook in de rest van de wereld beschikbaar is, uiteraard geleverd op hetzelfde hoge niveau. Deze omvatten kerndiensten als IP-infrastructuur, convergentiediensten, CRM-diensten, conferencing en outsourcing. Deze diensten worden geleverd via BT's netwerk van de 21e eeuw, dat wereldwijd beschikbaar en ontworpen is voor de volgende generatie intelligente communicatiediensten. Belangrijke steden in dit netwerk zijn Moskou, Kiev en Almaty.

BT's wereldomspannende netwerk breidt zich snel uit: wekelijks wordt er ergens ter wereld een nieuwe stad toegevoegd, elke maand worden 3000 nieuwe klantlocaties aangesloten. In het afgelopen jaar is de capaciteit van het netwerk verzesvoudigd. BT heeft al medewerkers in dienst in Rusland en Oekraïne. Het gaat in Rusland ook opleidingsprogramma's aanbieden voor consultants en professionals. BT werkt al 12 jaar samen met klanten in Rusland en heeft carrier-banden met tal van telecomaanbieders in de GOS-regio.

Afgelopen september voorspelde BT al een sterke groei in de VS, Japan, India en China. De omzet in die belangrijke landen zal in 2008-'09 naar verwachting ruim zijn verdubbeld. De opening van het kantoor in Moskou volgt op de lancering eerder dit jaar van BT's regiokantoor voor het Midden-Oosten in Dubai en een aanzienlijke vergroting van activiteiten in Centraal- en Oost-Europa.

OVER BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail and BT Wholesale.

In het boekjaar 2005-'06 (einde 31 maart 2006) behaalde BT Group een omzet van 19.514 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.040 miljoen pond. British Telecommunications plc (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek

Ingezonden persbericht